15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de çeşitli programlarla devam ediyor.

Yaklaşık 1 haftalık bir program üzerinden yapılan etkinlikler 9 Temmuz salı günü Serik İlçe Müftülüğünde yapılan bilgilendirme toplantısı ile başladı. 10 Temmuz Çarşamba günü ise Serik Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde 15 Temmuz şehitleri anısına dikilen fidanların incelemesi yapıldı. 11 Temmuz Perşembe günü saat onda Serik İmam Hatip Ortaokulu salonunda Kur'an kursu öğrencileri 15 Temmuz Şehitleri Anma demokrasi ve milli birlik günü temalı bir program sunumu gerçekleştirdiler. 12 Temmuz Cuma günü yani bugün ise günün anlam ve önemi ile ilgili olarak Hacı Zahide Tamince Camii'nde Türkçe İngilizce ve Arapça; Kadriye Dinler Bahçesi Camii'nde ise Türkçe-İngilizce hutbe okunacak. Yine Serik Tuzcuoğlu Camii'nde saat 12.00'da 15 Temmuz şehitleri için Kuranı Kerim hatim duası yapılacak ve Kuranı Kerim tilaveti yapılacak. Cuma namazından sonra ise Tekeli İlkokulu bahçesinde ikramlar yapılacak. Yine Cuma namazına müteakip Serik Kaymakamı Haluk Şimşek Serik İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser şehit kabirlerini ve şehit yakınlarını ziyaret edecekler.

14 Temmuz Pazar günü ise saat 14'te Kadriye Mahallesi'ndeki bir otelde Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Taurus Golf Kulübü işbirliği ile 15 Temmuz şehitleri anısına Golf turnuvası yapılacak. Etkinliklerin son günü olan 15 Temmuz Pazartesi günü ise saat 19.00'da Tuzcuoğlu Camii'nde hatim programı yapılacak, akabinde ise Tekel İlkokulu bahçesinde ikramlar sunulacak. Kılınacak akşam namazından sonra kamu kurum kuruluş personelleri vatandaşların katılımıyla Cami önünden başlayıp Çınaraltı'nda son bulacak Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Çınaraltı'nda yapılacak olan Demokrasi nöbeti sonrasında 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı saat 00.13'te merkezi sistemden tüm camilerde sela okunacak.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi