AİLE Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, Antalya'da iş bırakma eyleminin ardından 104 aile hekimi ve sağlık çalışanına yönelik soruşturma açılmak istenmesine tepki gösterdi. Dr. Sezen, ''Ceza yağdırmakla sorunu çözemezsiniz, üstünü örtemezsiniz. Sağlık çalışanını koruyamazsanız sağlığı koruyamazsınız" dedi.

AHEF, Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası, Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği, Türk Sağlık-Sen, Türk Tabibler Birliği ve çok sayıda sağlık derneği, sağlıkta şiddete tepki gösteren 104 sağlık çalışanına soruşturma açılmasına tepki amacıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİ İSTİYOR

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen, İzmir'de 29 Nisan'da Aile Sağlığı Merkezi'nde görev başındaki hekime yönelik şiddeti hatırlattı. Sağlıkta şiddetin bir anlık öfkeden çıkıp, toplu ve organize hale geldiğini söyleyen Dr. Sezen, gerekli cezalar verilmedikçe şiddetin artacağını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın torba yasayla düzenlediği 'Şiddet önleme yasa tasarısı'nın beklentileri karşılamadığını anlatan Dr. Sezen, şiddete yol açan tüm sebepleri ortadan kaldırmaya yönelik ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

 

'104 SAĞLIK ÇALIŞANINA SORUŞTURMA AÇILMAK İSTENMEKTEDİR'

Tüm sağlık çalışanlarının, sağlık çalışanlarına şiddete tepki göstermek için tüm yurt genelinde iş bırakma kararı aldıklarını söyleyen Dr. Özlem Sezen, ''Antalya'da 'Bizi duyun bizi görün' diyen 104 sağlık çalışanına soruşturma açılmak istenmektedir. İşte bu nedenle toplandık. Oysa İzmir'de şiddet uygulayan ve ceza alan kişilerin hepsi serbest bırakıldı. Ancak şiddete dur diyen sağlık çalışanları cezalandırılmak isteniyor. Psikolojik baskı ve hak edilmeyen şekilde cezalandırma talebi vardır" diye konuştu.

 

'SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR DİYEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ DUYUN'

Dr. Özlem Sezen, ''Biz de bütün emek örgütleri olarak haklarımızı savunmak, adalete güvenimizi korumak, meslektaşlarımıza yapılan haksızlığa sessiz kalamayacağımızı göstermek için yanlarında olacağız. Sağlıkta her türlü şiddete hayır diyen sağlık emekçilerini duyun. Ceza yağdırmakla sorunu çözemezsiniz üstünü örtemezsiniz. Sağlık çalışanını koruyamazsanız sağlığı koruyamazsınız" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi