Serik Öğretmenevi, kafeteryaya kavuştu. 130 kişilik kafeteryanın açılışını, Kaymakam Haluk Şimşek yaptı.

Gedik Mahallesi'ndeki Öğretmenevinin yeni yapılan kafeterya binası açıldı. Açılış kurdelesini Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Yıldırım, Ziya Yıldırım, Milli Eğitim İlçe Müdürü İkram Ekiz, İlçe Müftüsü İbrahim Keser ile Öğretmenevi Müdürü Mesut Çelik birlikte kestiler.

Açılış sonrası ilk konuşmayı Öğretmenevi Müdürü Mesut Çelik yaparak şunları söyledi; ''İlçemizde görev yapan tüm öğretmenlerimize, kamu çalışanları ile Serik halkına açık olan güzel bir ortamda dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri güzel bir ortam oluşturduk. Serik Öğretmenevi olarak bugüne kadar sadece dışardan gelen misafirlerimize konaklama ve kahvaltı imkânı sunabiliyorduk. Ama sosyal tesislerin amacı yerelde de vatandaşlara hizmet sunmaktır. Biz de bu amaçla, öğretmenlerimize, kamu ve özel çalışanlarımıza  ve Serik halkımızın kullanımına sunmak için burayı planladık ve sizlerin destekleri ile de hayata geçirdik. Yeni salonumuz sadece kafeterya amaçlı değildir. Toplantı, nişan, söz vb. gibi etkinlikler için de uygun olarak yapılmıştır.''

Milli Eğitim İlçe Müdürü İkram Ekiz ise konuşmasında; ''Bu proje yaklaşık müdürümüz tarafında 1 yıl kadar önce gündeme getirildi. Biz de tamam hemen yapalım dedik. Çünkü bu bir ihtiyaçtı ve bizim öğretmenevimizin doluluk oranı çok yüksek olarak seyretmektedir. Şu anda müdürümüzden aldığımız bilgiye göre önümüzdeki 2 aylık süreçte öğretmenevimiz dolu olarak gözüküyor. Böyle bir tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Yıldırım ise eski öğretmenevine atıf yaparak o günlerden bu günlere gelmenin önemini vurguladı. Yıldırım Öğretmenevi Müdürü Mesut Çelik ve ekibine özverili çalınmalarından dolayı teşekkür etti.

Son olarak konuşan Kaymakam Haluk Şimşek ise şunları söyledi; ''Bizim ilçemizde otel çok. 87 tane 5 yıldızlı otel var. Ancak kamunun misafirlerinin kalabileceği buranın dışında bir yerimiz yok. Aslında Serik Öğretmenevimiz de yetmiyor çünkü oda sayımız az. İnanın buraya Serik'e çok talep var. Burada 500 yataklı bir tesisimiz olsa o bile dolacak durumda. İşe bu sebeplerden dolayı böyle yerlere hakikaten ihtiyaç var. Burası da bizim ihtiyaçlarımızı gideriyor sağ olsun müdürümüz bu ihtiyacın karşılanmasında gayret sarf ediyor. Yeni açılan bu tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi