EDİRNE'de 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Başpehlivan Ali Gürbüz, AESOB Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti.

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti. 663. ve 667. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri ağası Muammer Ak'ın da eşlik etiği Ali Gürbüz, "Altın Kemeri Antalya'mıza getirdiğim için oldukça gururluyum. Hemşehrilerimizin güreşlere ilgisi oldukça yüksekti. Er meydanında Antalyalıların manevi desteğini her zaman hissettik. Başpehlivan olarak altın kemeri doğup büyüdüğümüz topraklara getirebilmek yeniden bana nasip oldu, çok mutluyum" dedi.

Er meydanlarında Antalya'nın yiğit evlatlarını görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu aktaran AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise "Antalyalılar olarak, yağlı pehlivan güreşlerinin gönüllerimizdeki yeri her zaman çok farklı olmuştur. Güreş dendiği zaman büyük bir heyecan büyük bir heves duyuyoruz. Tabi burada, Antalya'mızın nice yiğit pehlivanlar yetiştirmesinin çok büyük bir rolü var. Ali Gürbüz de de altın kemeri getirerek bizleri çok gururlandırdı. Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban gibi başarılı pehlivanlarımızı seyretmek bizlere çok büyük bir heyecan veriyor" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ziyaretin ardından Ali Gürbüz'e altın hediye etti. DHA

 

Editör: Haber Merkezi