KEPEZ Belediyesi'nin, dünyanın ve Türkiye'nin folklor renklerini buluşturan 5. Uluslararası Folklor Festivali, 28 Ağustos Çarşamba günü başlıyor.

Kepez Belediyesi, farklı kültürleri bir araya getiriyor. Dünyanın ve Türkiye'nin folklor renklerini buluşturan 5. Uluslararası Folklor Festivali, 28-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ev sahibi Kepez Belediyesi, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından katılacak profesyonel toplulukları ağırlayacak. Farklı yöre ve kültürlerin geleneksel oyunlarının sergileneceği festival, 4 gün boyunca Antalyalılara görsel şölen sunacak. Festivale, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Bulgaristan, Burundi, Senegal, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gana ve Romanya'dan ekipler katılacak. Hakkari, Aydın, Gümüşhane, Denizli, Diyarbakır, Ankara, Iğdır, Van, Burdur ve Bursa gibi Türkiye'nin birçok ilinden folklor ekipleri de festivale katılım sağlayacak.

Kepez Belediyesi, profesyonel toplulukların katılacağı festival için dolu dolu bir etkinlik tablosu hazırladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün belediye meclis salonunda festival ekiplerini kabul etmesi ile start alacak olan 5. Uluslararası Folklor Festivali, Mehmet Akif Caddesi'nde saat 19.00'daki kortej yürüyüşü ile devam edecek. DHA

Editör: Haber Merkezi