Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi bünyesindeki engelsiz ulaşım araçlarında birisinin de Serik'te hizmet verdiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi bünyesindeki engelsiz ulaşım araçlarının engelli bireylere ulaşım konusunda destek olmaya devam ettiği belirtildi. Engelli vatandaşların, başta hastane ve kamu kuruluşları olmak üzere ücretsiz taşındığı ve 2019 yılı içerisinde toplam 1625 kez hizmet verdiği bildirildi.

Serik'te de engelsiz ulaşım aracı hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşların, engelli raporları ile kimlik bilgilerini vermek suretiyle randevu talep ederek hizmet alabilecekleri ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri engelsiz ulaşım aracı sayesinde resmi kurum ya da hastanelerdeki işlerini çok daha kısa sürede ve rahatlıkla yapabilen engelli bireylerin bu hizmetten memnun olduğunu belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi bünyesinde hizmet veren engelsiz ulaşım aracı, kent merkezi ve ilçelerde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Özel donanımlı araçlar, bedensel engelli olup, tekerlekli sandalye, yardımcı cihazı kullanan ve toplu taşıma araçlarını kullanamayan vatandaşlara hizmet veriyor. Bu araçlarla engelli vatandaşlara, başta hastane ve kamu kuruluşları olmak üzere her konuda ücretsiz ulaşım desteği sunuluyor.

Yavuz Özcan Parkı içerisinde hizmet veren Engelli Hizmet Merkezinde 4 adet, Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 2 adet, Serik, Korkuteli, Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Elmalı, Kemer ilçeleri ve Alzheimer merkezinde birer adet olmak üzere toplam 17 adet Engelsiz Ulaşım Aracı bulunuyor. Özel donanımlı araçlarla 2019 yılı içerisinde engellilere toplam 1625 kez hizmet verildi. Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi'ne protokolle engelli bireylerin erişimlerinin sağlanması için bir adet liftli otobüs tahsis edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi