ANTALYA Basın Cemiyeti (ABC) kuruldu. Kurucular Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, "Bu cemiyet birilerine rakip olmak, diğer meslek örgütlerinin çalışmalarına köstek olmak için kurulmamıştır" dedi.

Turizm kenti Antalya'da mevcut faaliyette bulunan basın ve medya örgütlerine bir yenisi eklendi. Antalya Basın Cemiyeti (ABC) adıyla kurulan yeni dernek adına ilk açıklama  yapıldı. Kurucular kurulu adına açıklamayı yapan Başkan İbrahim Akkaya, gazetecilerin çalışma koşullarının giderek kötüleştiği, işsizliğin arttığı süreçte, bütün bu ve benzer sorunların çözümü gerektiği düşüncesiyle ABC'nin kurulduğunu kaydetti.

Başkan İbrahim Akkaya, yazılı açıklamada, ''Görünen o ki meslek örgütümüz bu konuda yetersiz kalmaktadır. Kimi siyaset kulvarında kendilerine yer aramakta, kimi gücün yanında yer almak için çaba harcarken, mesleğini ve örgütlenmesini unutmaktadır. Kimi meslek örgütleri de siyasi partilerin arka bahçesi duruma gelmiştir. Bütün bunları; herhangi bir cemiyet ya da meslek örgütünü ne suçlamak, ne de hedef göstermek adına söylemiyorum, bu gerçeklere artık yüzümüzü dönmeden bakmak, çözüm aramak, en önemlisi de el ele vererek siyaset gücüne teslim olmamamız gerekmektedir" ifadesine yer verdi.

Bu sorunların çözümüne katkı vermek üzere bir grup gazetecinin bir araya gelerek Antalya Basın Cemiyeti Derneği adında bir meslek örgütlenmesi gerçekleştirdiğini aktaran Akkaya, şöyle devam etti:

"Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki bu cemiyet birilerine rakip olmak, diğer meslek örgütlerinin çalışmalarına köstek olmak için kurulmamıştır. Tam tersi birlikte hareket ederek destek olmak, çözüm üretmek adına ilk adımlarını atmıştır. Her gazetecinin istediği meslek örgütünde veya örgütlerinde yer alması en doğal ve anayasal hakkıdır. Meslek bizim mesleğimiz, bu mesleğin sorunlarını ve çözümlerini bizden iyi kimse bilemez. O nedenle 'Taşın altına elimi ben de koyacağım' diyen, bu yürekliliği gösteren gerçek gazeteci dostlarımızı yeni oluşuma da üye olmaya davet ediyorum."

ABC'nin 7 kişilik kurucular kurulunun ilk toplantısında İbrahim Akkaya Başkan, Ebru Küçükaydın ve Ayten Zerman Başkan Yardımcısı, Cem Çon Sekreter, Sevgi Gümüş Muhasip, Nihat Toklu ve Kubilay Eldemirci üye olarak görev aldı. DHA

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi