Serik Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı ilk maçta hayal kırkılığı yaşatarak kupadan elendi.

TFF 3. Lig 1. Grup'ta sezona iyi bir başlangıç yaparak 6 puanla lider olan Serik Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası maçında amatör lig ekiplerinden İçel İdmanyurduspor'a 1-0 mağlup oldu ve kupaya çok erken veda etti. Tek maç üzerinden eleme usulüne göre oynanan maçta, İçel İdmanyurduspor'un tek golünü 50. dakikada Mahmut kaydetti.

Müsabaka Salı günü saat 19.00'da Mersin Stadyumu'nda oynandı. Maçın hakemliğini Konya Bölgesi hakemlerinden Raşit Yorgancılar yaparken; yardımcılıklarını Mustafa Burak Kuş ve Gökhan Yüksel yaptılar. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Berkan Çetin'di. Müsabakaya Mersinli taraftarların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 6 bin kişilik bir taraftar kitlesinin izlediği müsabakanın protokol koltukları da doluydu. Maçı protokol üyeleri ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz'ın da izlediği bildirildi.

Her iki takımın da ilk yarıda geliştirdikleri ataklardan gol bulamamaları üzerine ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. Müsabakanın ikinci yarısında ise daha istekli olan ev sahibi İçel İdmanyurduspor 52 dakikada; ikinci yarı başlarken oyuna alınan Mahmut Metin'in golü ile 1-0 öne geçti.

Müsabakanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibi İçel İdmanyurduspor maçı 1-0 kazanarak Serik'i eledi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Tura yükselmeyi başardı.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi