Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen Çevre Düzeni Planı Değişikliği Raporu maddesine göre Serik ve Karadayı bölgesinde tarım dışı alanlar küçültüldü ve söz konusu alanların tarım alanı olarak planlanması kabul edildi.

Serik'i de kapsayan, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği Raporu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kabul edildi. Buna göre Çevre Düzeni Planı Değişikliği Raporu Serik ve Karadayı Yerleşmesi bölümünde Danıştay 6. Dairesi kararı gereği değişikliğe gidilerek tarım dışı alanlar küçültüldü ve tarım alanı olarak planlanması kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı devam meclisi toplantısında gündemin 20. Maddesi olan Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu kabul edildi. Kabul edilen madde; 'Antalya Burdur Isparta 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın Plan Hükmünün 5.3 '''... planlama bölgesindeki Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bu planın onayından sonraki iş ve işlemler, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca Büyükşehir Belediyesince yürütülür'' maddesi gereğince Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Serik İlçeleri kapsamında hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (10.09.2019 tarihli Gündemin 37. Maddesi)' şeklinde meclis gündeminde yer aldı.

Oy Birliği İle Kabul Edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonundan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edilen maddede Serik 5 merkez ilçe ile birlikte ele alınmış. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çevre Düzeni Planı Değişikliği raporunda Serik ve Karadayı Yerleşmesi bölümünde Danıştay 6. Dairesi kararı gereği değişikliğe gidilerek tarım dışı alanlar küçültülmüş ve tarım alanı olarak planlanmış.

Raporda yer alan Serik ve Karadayı Yerleşmesi bölümü şöyle geçiyor; '27.05.2015 tarihinde onaylanan 1 / 100.000'deki Çevre Düzeni Planında  Serik İlçe ve Karadayı Yerleşmeleri kentsel gelişim alanı olarak gösterilmiştir. Ancak söze konusu plana açılan davada Danıştay 6. Dairesince verilen yürütmeyi durdurma kararında kentsel gelişme alanı lekesinin gereğinden fazla olduğu, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bu bölgenin, tarım alanları ve özel çevre koruma bölgesine zarar vermeden planlanması gerektiği belirtilmiştir. Bu kapsamda bahse konu kentsel gelişme lekesi, mevcut yerleşim dokusu, gelişim eğilimleri ve bölgede alınmış olan tarım dışı amaçlı kullanıma ilişkin görüşler ile mevcut alt ölçekli ve planlar kapsamında küçültülmüştür. Kentsel gelişim lekesinden çıkarılan kısımlar ise 'Tarım Alanı' olarak planlanmıştır.'

 

Encümene Taşınmaz Satışı Yetkisi Verildi

Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı devam meclisinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubu, belediyeye ait bazı taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesini istedi. AK Parti'nin kabul etmediği satışa diğer partiler onay verdi. MHP Sözcüsü Selçuk Senirli, Korkuteli Belediyesi'nin satış için CHP İlçe Başkanı'na bilgi verdiğini, ancak ilçe başkanının bu satışı uygun görmediğini söylediğini kaydetti. Senirli, "Biz Büyükşehir'de böyle yapmıyoruz, aynı hassasiyeti ilçemizde de bekliyoruz" dedi. Saadet Partisi'nin Korkuteli Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu ise ilçede bu satış için oy birliği ile karar verildiğini söyledi.

Ulaşım Esnafına Ödenen Gelir Desteğine Yeni Düzenleme

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisinin ikinci oturumunda, ulaşım esnafını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde değişiklik yaptı. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, gelir desteğine alternatif geliştirilmesine yönelik böyle bir teklifte bulunduklarını söyledi. Gelir desteği sürekliliğinin arttığını belirten Filiz, bu ödemenin belediye gelirinin yüzde 4.7 oranına karşılık geldiğini aktardı. Filiz, "Ciddi bir yük oluşturduğu için ve sürdürülemeyeceği için gelir desteğinin yeniden düzenlenmesinde yarar var. Toplu taşıma ücretinde zam yapılması durumunda gelir desteğinin kaldırılması uygun görülmüştür. Toplu taşıma hizmetlerinde aksama yaşanmaması için tamamen kaldırılmadan modelin değiştirilmesine karar verdik. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini hayata geçireceğiz" dedi. Deniz Filiz, 455 esnaf ve bu hizmetten her gün yararlanan 455 bin vatandaşı düşünerek düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.

 

'Her Ay 6 Milyon Ödeyemiyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetti. Ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını belirten Böcek, "Taşınanlar ve taşıyanlar memnun olacak. Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım" dedi.  Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP çekimser oy kullanırken, karar oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Caddeye Alparslan Türkeş Adı Verildi

Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde yeni açılacak bir yola Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in önerisiyle Alparslan Türkeş adı verilmesi önerildi. Mecliste oy birliğiyle ismin verilmesi kararı alındı. Karar sonrası MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, öneriyi veren ve oy birliğiyle maddenin geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi