Okul kantinlerinde satılacak ürünlerde kullanılması zorunlu olan 'Okul Gıdası' logosu uygulaması 7 Eylül 2020 tarihine ertelendi.

Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gidildi. Buna göre 15 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile okul kantinlerinde okul gıdası logolu ürün uygulaması ile ilgili şartlar için sürenin 7 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldığını belirtildi.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş ise konu ile ilgili olarak verdiği bilgide; ''Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile okul kantini işletmeciliği yapan esnafımızın sorunu çözüldü. Okul Logolu ürün bulundurma zorunluluğu 7 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Başta Genel Müdürümüz Necmettin Erkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız, esnaflarımıza hayırlı olsun.''dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 'Okul Gıdası Logosu' uygulamasına göre, okul kantinlerinde sadece üzerinde 'okul gıdası logosu' olan sağlıklı ürünlerin satılması öngörülüyordu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi