'Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' projesi ya da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Serik ne diyor? Ya da ne diyecek?  Eğer akılcı, bilimsel, birlikte ve beraberlik içeresinde davranmazsak; tıpkı ticaret odası, organize sanayi bölgeleri vb. gibi Serik'e uğramadan kaçan fırsatlara bir yenisini daha eklemiş oluruz.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sayın İbrahim Aydın 25 Eylül 2019 tarihinde sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi yerinin mülkiyet sorunun çözüldüğü müjdesini vermişti. Biz de Serik için böyle bir girişimin, benzeri böyle bir müjdenin zamanın geldiğini hatta geçtiğini düşünüyoruz.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sayın İbrahim Aydın geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabında bir tapu senedi resmini paylaşarak; ''Manavgat'ımıza hayırlı olsun. Organize Sanayi Bölgesi yerinin mülkiyet sorunu çözüldü. Katkıda bulunanlardan Allah Razı Olsun Her şey Manavgat'ımız için.'' demişti.

Bu gerçekten komşumuz Manavgat ve bölgemiz için güzel bir haber. Bizlerde şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Ancak Serik' için de geçmişte de dile getirdiğimiz benzeri bir proje için düğmeye basmakta çok geç kaldık; 'Organize Tarım Sanayii Bölgesi'.

Bizce Serik'in geleceği için daha fazla geç kalmadan, 'Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' projesi ya da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi için harekete geçmeliyiz. Bu konu ile ilgili Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı mevcut. Yine konu ile ilgili olarak yol gösterecek, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği 2017'de yayınlanmış.

Yönetmeliğin yayınlanması ve konunun gündeme gelmesi ile birlikte Antalya'da da olumlu ve heyecanlı bir bekleyiş hakim olmuştu. Hatta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ''Bu yönetmelik hayvancılık, sera üretimi gibi alanlarda tam donanımlı bölge kurma imkânı getirmiştir'' demiş; Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır da, ''Bu bölgeler ile Antalya tarımında yeni bir başarı hikayesi yazarız'' demişti.

Burada önemli olan Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' projesi ya da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Serik ne diyor? Ya da ne diyecek?

Eğer akılcı, bilimsel, birlikte ve beraberlik içeresinde davranmazsak; tıpkı ticaret odası, organize sanayi bölgeleri vb. gibi Serik'e uğramadan kaçan fırsatlara bir yenisini daha eklemiş oluruz. Bizden şimdiden Serik tarihine bir notu düşelim ve hep birlikte düşünerek bu fırsatı kaçırmayalım.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi