Vatandaşlar karayolunun Otogar Kavşağı bölümüne üstgeçit ve yolcu durağı talep ediyorlar.

Serik-Belek Turizm Yolunun Serik başlangıcı olan otogar kavşağı bölgesinde vatandaşlar ve özellikle öğrenci velileri üstgeçit ve yolcu durağı istiyorlar. Söz konusu bölgede, Otogarın, Adliye'nin olması ve yoğun yapılaşmanın artması ile birlikte araç trafiğinde hızlı bir yükselme olduğu belirtiliyor. Yine aynı bölgede son dönemde 3 özel okulun kurulması ile birlikte öğrencilerin ve yayaların güvenliği için vatandaşlardan talepler gelmeye başladığı belirtildi.

Öğrenci servislerinin ve öğrencilerin okullara daha güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması için özellikle öğrenci velilerinin üstgeçit ve yolcu durağı yapılması taleplerinin olduğu belirtiliyor. Antalya ve Serik'ten gelen Belek yönünde giden, yine Belek yönünden Antalya ve Serik'e akan trafiğin gün geçtikçe yoğunlaşması, Adliye, Otogar, okullar, hastane, düğün salonu gibi yapıların bulunması, yen işyeri ve konutların hızla artması gerçekten bölgenin trafik akışı ile tedbirler almayı gerektiriyor.

Serik-Belek yolunun her iki yakasında son yıllarda artan yapılaşma ile birlikte binlerce insan bölgeye yeni yapılan binalara taşındı. Önümüzdeki dönemde bu bölgeye, özel işyeri ve konutlar dışında yeni kamu kurumları, okullar vb. gibi ihtiyaçlarında artacağı düşünülmeli.

Bölgeye, üstgeçit ve yolcu durağı taleplerinin yanı sıra trafik ışıklarının yerleştirilmesi, kavşak ve yan yolların yapılması ve daha başka ihtiyaçlar gerekebilir. Bu taleplerle ilgili olarak vatandaşlar, Valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi, Kaymakamlık, Karayolları, UKOME vb. gibi kurumlardan çözüm bekliyor.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi