Serik Belediyesi'nin 2020 yılı tahmini bütçesi 175 Milyon TL. olarak Belediye Meclisi Ekim Ayı Devam Meclisi Toplantısında kabul edildi.

Serik Belediye Meclisi Ekim Ayı Devam Meclisi Toplantısı Cuma günü yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında yapılan toplantıda 9 gündem maddesi görüşüldü. Komisyonlardan gelen maddelerin görüşüldüğü ve komisyonlardan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildiği Serik Belediye Meclisi Ekim Ayı Devam Meclisi Toplantısında en önemli madde olan 2020 Mali Yılı Tahmini Bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.

Kabul esilen maddeye göre Serik Belediyesi'nin 2020 yılı tahmini bütçesi 175 Milyon TL. oldu. Geçen yıl yani 2019 yılında ise bütçe 167 Milyon TL. idi. Bu madde dışında; 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı Gelir tarifesi maddeleri de oy birliği ile meclisten geçen diğer maddeler oldu.

Bütçe ile ilgili söz alan İYİ Parti-CHP Grubu Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Fikret Güler, stratejik planı, mali yılı performans programını ve tahmini bütçeyi hazırlayanlara teşekkür ederek ilk 6 ay için 69 Milyon TL civarında bir gelir göründüğünü ve bunun geçen yıla göre bir iyileşme olduğunu ve yıllık bazda bu gelirlerin 140 Milyon TL.'yi bulacağını belirtti. Güler, giderlerin de aşağı yuları bu seviyelerde olacağını ve bütçede bir dengeleme söz konusu olduğunu ifade ederek bu konudaki dikkatli çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Meclis Üyesi Fikret Güler, 175 Milyon TL. olan 2020 bütçesinin ise hem gelir hem gider olarak makul olduğunu sözlerine ekledi.

Meclis Üyesi Fikret Güler'in ilçenin doğal, tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı ile ilgili önerisi konusunda Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, özellikle Zeytintaşı Mağarasının tanıtımına yönelik olarak Kasım Ayı Serik Belediye Meclisi toplantısın basın mensupları ile birlikte Zeytintaşı Mağarasında yapılmasını önerdi.

Serik Belediye Meclisi Ekim Ayı Devam Meclisi Toplantısı ayrıca Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği'ne (ANTAB) üye seçimi yapıldı. Belediye Başkanı olarak Enver Aputkan'ın doğal üye olduğu ANTAB'a, Okan Şahin, Ahmet Kahya, Mustafa Akın asil, Bilal Sinan Başaran, Hasan Iltar yedek üye olarak seçildiler.

Meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve Serik Belediyesi'ne ait yol ve caddeler hakkında bilgi verildi. Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan İYİ Parti-CHP Grubu Sözcüsü Mehmet Ali Karacan ise şunları söyledi; ''İlçemizde aksama görülen bölgeleri Sayın Meclis'imizin dikkatini çekmek istiyorum. Alacami Mezarlığı ile Çandır arasındaki yolun bir an önce asfaltlama çalışmasının başlaması. Alacami üzerinden geçen taş ocağı araçları tırlar, kamyonlar vb. araçlar bu yolu kullandıkları için yol çehresindeki evler, seralar ve meyve ağaçları yoğun toz altında kalmaktadır. Yol yaklaşık bir aydır sulanmıyor. Belediye yetkililerine defalarca söylenmesine rağmen sulama araçlarının yetersiz oldu söyleniyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için bir an önce asfaltlama çalışmasının başlaması gerekiyor.

Tekeli İlköğretim Okulu önündeki yolda yağmur yağdığı zaman karşıdan karşıya geçişlerde ayakkabı ıslanmadan geçmek mümkün değil taksi kooperatifi ve adliye önündeki kafeterya arasına mazgal yaparak yağmur suyu drenajına bağlanması sorunu ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca Kadıoğlu Kavşağındaki çiçekler insan boyunu geçmiş durumda ve görüntüye bir şekilde engel olmaktadır. Ayrıca o kavşağa konulan abartılı sayıdaki tabela görsel kirlilik yaratmaktadır. Bu abartılı tabela ilçemizin imajını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda yetkililerin gerekli çalışmaları yapacağını umut ediyoruz.''

Ak Parti-MHP Grubu Meclis Üyesi Bilal Sinan Başaran ise kültür sanat alanında önümüzdeki haftalarda içerisinde Serik İşler Caddesinde oluşturulacak bir alanda Serik'in amatör sanatçılar ile birlikte bir etkinlikler dizisi başlatacaklarını bildirdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi