Her yıl Ekim ayı ikinci haftasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl 7-13 Ekim 2019 tarihlerinde kutlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftasında bu yıl 7-13 Ekim 2019 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Serik'te de çeşitli etkinlikler yapıldı. Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen Amatör Spor Haftası etkinlikleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası kapsamında ülkemizde farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Biz de ilçemizde bu hafta kapsamında Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu yıl 4 branşta spor müsabakaları düzenledik. Güreş, Kros,Masa Tenisi ve Satranç branşlarında düzenlenen etkinliklere toplam 108 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular madalya ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. 

2019 Yılı Serik Amatör Spor Haftasında Yapılan Faaliyetler ve Dereceye Giren Sporcular:

1- 10 Ekim 2019 Perşembe KROS: Yıldız Erkeklerde; 1.Soykan Berke Kındır 2.İsa Köse 3.Mehmet Ali Uyar

Genç Kızlarda; 1.Dilara Erdal 2.Hatice Öcal 3.Emine Sorguç

Genç Erkeklerde; 1.Bekir Durmaz 2.Mehmet Teker 3.Sedat Seyyar

2- 11 Ekim 2019 Cuma Masa Tenisi: Genç Erkeklerde; 1.Celal Akış 2.Remzi Başak 3.Mehmet Sefa İnce

3- 11 Ekim 2019 Cuma Serbest GÜREŞ:42 kg.da;

1.Soykan Berke Kındır 2.Mehmet Ali Uyar 3.Nuri Sefa Kökçe 3.Ali Solak

55 kg.da; 1.İsa Köse 2. Bekir Durmaz 3.Polat Kan 3.Sadullah Kurt

85 kg.da; 1.Mustafa Akman 2.Mert Demir 3.Fikret Dolay 3.Cenker Durmaz

4- 13 Ekim 2019 Pazar SATRANÇ: 10 Yaş Altı Kategorisi; 1.Kadir Aytuğ Almaz 2.Mehmet Uğur Erdemir 3.Ozan Özgün Açık Yaş Kategorisi; 1.Osman Nuri Yılmaz 2.Hasan Balaban 3.Kazım İşlek

Dereceye giren sporculara ödüllerini; Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Cansever, Trafik Büro Amiri Caner Yurdakul,Satranç İlçe Temsilcisi Serkan Çakır,Antrenörler ile sporcu aileleri verdiler.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen Amatör Spor Haftası etkinlikleri ile ilgili şunları söyledi: "İlçemizde yaptığımız Amatör Spor Haftası faaliyetlerindeki amacımız; gençlerin spora daha fazla katılımını sağlamaktır. Önemli olan burada yarışma, kazanma, ödül değil amatör ruhu canlı tutmak, sporu sevdirmek, tanıtmaktır. Gençleri internet, bilgisayar oyunları, telefon alışkanlığı gibi bağımlılık yapan sanal ortamdan uzaklaştırarak spor yapmalarını sağlamaktır. Amatör Spor Haftası faaliyetlerinde bizlere destek veren başta Kaymakamımız Mehmet Kurdoğlu' na, Satranç takımı ödüllerimizi temin eden Belediye Başkanı Enver Aputkan' a, Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Sağlık Müdürlüğüne, Belediye Zabıta Müdürlüğüne, TSF Satranç İlçe Temsilciliğine, hakemlere, Müdürlüğümüz personellerine kurumum adına teşekkür ediyorum.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi