Siyer-İ Nebi Yarışması yarışmasına katılmak isteyen lise öğrencileri 15 Kasım 2019 Cuma gününe kadar efendimizinizinde.com internet adresinden online olarak yarışmaya/sınava müracaat edebilecekler.

Serik Anadolu Gençlik Derneği tarafında düzenlenecek olan Siyer-İ Nebi Yarışması başlıyor. Konu ile ilgili olarak Anadolu Gençlik Derneği Serik Temsilcisi Bilal Tunç şu bilgileri verdi;

 ''İyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması uğrunda, aynı inancı paylaşan her renkten ve her ırktan herkesi kardeş bilen, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendine görev addeden bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen Anadolu Gençlik Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Liseli Gençler için ''Siyer-i Nebi'' yarışması düzenliyor.

YARIŞMAYI NİÇİN YAPIYORUZ?

"Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar." Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler.

EFENDİMİZİN İZİNDE BİR GENÇLİK

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır.

Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş, ''Andolsun ki Allah'a ve ahirete kavuşmayı uman Allah'ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah'ın resulü en güzel örnektir'' (Ahzab 21) ayetiyle de kullarının dünya hayatındaki rehberinin Hz. Peygamber (SAV) olduğunu bildirmiştir.

Hz. Peygamber (SAV), gençlerin elde edeceği sevapları şu hadis-i şerifiyle müjdeliyordu: ''Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah'a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.

Efendimizin izinde bir gençlik olarak onun hayatını ve ahlakını örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için: O'nun yanında mücadele eden genç sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah'a ibadet eden temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil ve bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.

YARIŞMANIN AŞAMALARI

Yarışmaya/sınava katılmak isteyen lise öğrencileri 15 Kasım 2019 Cuma gününe kadar efendimizinizinde.com internet adresinden online olarak yarışmaya/sınava müracaat edeceklerdir.

Giriş Belgesi Alma: 7 Aralık 2019

Yarışma/Sınav Tarihi: 15 Aralık 2019

Sonuçların Açıklanması: 30 Aralık 2019

Ödül Töreni: 31 Aralık 2019

Türkiye geneli aynı günde yapılacak yarışma/sınav, lise öğrencilerinin Serik Kansu Kitabevinden temin edeceği ''Kardeşliğe Davet Hz. Muhammed'' adlı kitaptan yapılacak olup dereceye giren öğrencilerden 1'inciye 500, 2'nciye 300 ve 3'üncü olana 200 TL para ve çeşitli hediyeler ödül olarak verilecektir.

Serik Anadolu Gençlik Derneği olarak, tüm öğrencilerimizi kaybedeni olmayan bu yarışmaya/sınava katılmaya davet eder, hayatlarında başarılar dilerim.''

Haber: Osman Türkçe

 

               

 

Editör: Haber Merkezi