AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyelerini makamında kabul etti.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan ve dernek üyelerinin bulunduğu ziyarette Başhekim Aydınlı, organ naklinin önemine dikkat çekti. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın sağlık sorunlarından biri olan organ yetmezliğinde hastanın sağlığına kavuşmasının tek yolunun organ bağışı olduğunu söyleyen Başhekim Aydınlı, her bağışın yeni bir hayat olduğunu, bu sebeple herkesin çok daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Kendisinin de aynı zamanda organ nakli merkez müdürü olarak, Organ Bağış Haftası için özel mesajları ve çalışmaları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aydınlı, "Hafta boyu toplantı ve etkinliklerle organ bağışına dikkat çekiyoruz. Türkiye'nin her tür nakli en deneyimli ekiple gerçekleştirip, hastalarımızın sağlığına kavuşması için büyük çaba harcıyoruz. Biz organ bekleyen ve organ nakli olan hastalarımızla büyük bir aileyiz. Gelin sizler de bağışçı olun ve bu büyük aileye katılın" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin organ nakli konusunda tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Aydınlı, "Organ nakli için yeterli altyapımız, deneyimli ekibimiz ile organ naklini yıllardır başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Ancak organ naklinin sürdürülebilmesi için ekip ve altyapı tek başına yeterli değil. Bu konudaki en önemli unsur duyarlı vatandaşlarımızın yapacağı organ bağışıdır. Bu noktada hepimizin bir gün organ bağışına ihtiyacı olabileceğini düşünüp o hassasiyette hareket etmemiz gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassas ve duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan'ın organ bağışındaki çalışmalarına önem verdiğine değinen Başhekim Prof. Dr. Aydınlı, Organ Nakli Haftası boyunca bilinçlendirme ve farkındalık ortaya konulması için çaba gösterecek dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinlik, ziyaret, sempozyum ve tanıtım stantları ile organ bağış haftası etkinliklerini sürdüreceklerini ifade eden Mehmet Şahan, "Hedefimiz her yıl daha fazla bağışçı kazanıp, şifa bekleyen hastalara umut olmaktır. Başhekimimiz Prof. Dr. Bülent Aydınlı'nın derneğimize verdiği destek ve katkıları sayesinde organ bağışı konusunda tüm insanları bilgilendirip bilinçlendireceğiz" şeklinde konuştu. DHA

 

Editör: Haber Merkezi