Çandır'da yapılacak olan 3 katlı, 12 derslikli Hacı Durkadın-Yaşar Demir İlkokulu'nu yaptıracak olan genç işadamı Ali Demir gönülden kutluyoruz. Bu girişiminin tüm Serikli hayırsever iş insanlarına örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Serikli iş adamı Ali Demir, anne ve babasının ismini verileceği Hacı Durkadın- Yaşar Demir İlkokulu yapımı için Vali Münir Karaloğlu ile protokol imzaladı. Her şeyden önce biz kendisine eğitim adına, Serik adına Antalya adına, ülkemiz adına teşekkür ediyoruz.

1980 yılında kendisinin de okuduğu Çandır'daki ilkokul için yeni bir okul yaptırma fikri doğan ve ön araştırmalar sonrasında işe girişen Ali Demir nihayet bu güzel niyetini Salı günü Antalya Valiliği'nde atılan adımla hayata geçirdi.

Sayın Demir'e bu süreçte destek olan, önünü açan; başta Antalya Valisi Münir Karaloğlu, olmak üzere Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve diğer emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz.

M.Ö. 1000'li yıllarda yaşayan Çinli ozan Kuan-Tzu'nu aşağıdaki ünlü dizelerinde eğitimin ve insana yatırımın ne denli önemli olduğunu vurgular:

'Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,

Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın,

Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit.

Bir kez ürün verir ekersen tohum,

Bir kez ağaç dikersen on kez ürün verir

Yüz kez olur bu ürün eğitirsen halkı.

Balık verirsen bir kez doyurursun halkı,

Öğretirsen balık tutmasını hep doyar karnı.'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özdeyişinde yer alan ve bizim de bütün millet olarak her zaman altına imza attığımız; ''...Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.' hedefini gerçekleştirmek için değerli iş insanı Sayın Ali Demir gibi insanlarımıza ihtiyacımız var'...

Bir kez daha teşekkürler Sayın Ali Demir'...

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi