EYUDER'in (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) bu yıl 10.'sunu düzenlediği EYFOR X Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu bu yıl Çukurova Üniversitesi ortaklığında 7-10 Kasım 2019 tarihleri arasında yaklaşık bin kişinin katılımı ile Kemer'de yapıldı.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, yüzlerce öğretmen ve 13 farklı ülkeden bilim insanlarının da katıldığı EYFOR X yoğun bir programla dört gün sürdü. Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey yöneticilerinin de panelist olarak katıldığı kongrede, EYUDER'in geçen yıl vermeye başladığı Altın Meşale Ödülleri bu yıl II. kez sahiplerini buldu.

11 yıl önce Dr. Adem Çilek, bir grup öğretmen ve akademisyen tarafından kurulan EYUDER, kuruluşundan bugüne EYFOR Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu adı altında aralıksız 10 kez uluslararası eğitim kongresi, yurt çapında bir çok mesleki çalıştay, panel düzenleme başarısını arttırarak sürdürüyor.

EYUDER'in (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya İl Temsilcisi Serik Çandır ŞÖMSK Ortaokulu Müdürü Ahmet Acarer; Birçok Avrupa Birliği projesini de yürüten EYUDER'in son üç yıldır 81 vilayet ve yüzlerce ilçede temsilciliklerini oluşturan ilk dernek olma başarısını da gösterdiğini ifade etti. Acarer, EYUDER olarak önümüzdeki ay Serik'te de eğitimcilere yönelik bir seminer düşüncesi ve çalışması içinde olduklarını belirtti. Antalya İl Temsilcisi Ahmet Acarer, kongrede ev sahipliği yaptı ve sözlü bir bildiri de sundu. Belek Limak İlk-Ortaokulu Müdürü EYUDER'in Serik İlçe Temsilcisi Eren Kansu da Serik'te yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili planlama çalışması yaptıklarını belirtti.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi