Serik İmam Hatip Ortaokulu ailesi, 'Koçum Benim', 'Okuyorum, O Halde Varım' ve 'Biriktiriyorum, Nefes Alıyorum' projeleri ile eğitime farklı bakış açıları sunmayı hedefliyorlar.

Serik İmam Hatip Ortaokulu eğitimde kaliteyi artırmak için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor. Serik İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Güneri koordinatörlüğündeki proje ekibiyle birlikte üç proje hayata geçiriliyor. 'Koçum Benim', 'Okuyorum, O Halde Varım' ve 'Biriktiriyorum, Nefes Alıyorum' isimli projeler farklı alanları kapsayarak iddialı işler yapmaya aday.

'Biriktiriyorum, Nefes Alıyorum'

Öğrencilerin hazırladıkları, 'Biriktiriyorum, Nefes Alıyorum' projesinin konusu; öğrencilerde tasarruf bilincinin gelişmesi, vatanı için mücadele eden aziz şehitlerimizin adının saygıyla yaşatılması ve doğa sevgisi olarak özetleniyor. Oldukça kapsamalı olan projenin amaçlar bölümünde ise hedefler şöyle: Öğrencilerde israfı engelleyerek tasarruf etme bilinci geliştirebilme. Vatanı için mücadele eden aziz şehitlerimizin adının unutulmasını engelleyebilme. Dünyamızda ve ülkemizde doğal bitki örtüsünün korunmasına öğrenciler yoluyla örnek olabilme. Kendileri de küçük bir fidan olan çocuklarımıza doğa sevgisi, vatan sevgisi ve ağaç sevgisini aşılayabilme. Maliyeti düşük bitki örtüsüne sahip olabilme. Küresel ısınmayı engelleme isteği oluşturabilme. Öğrencilerin sorumluluk kazanmalarına yardımcı olabilme. Öğrencilerin bilimsel süreçlerin farkına varmasını sağlayabilme. Doğanın güzelleşmesi için farkındalık oluşturup öğrencileri istenen performansa ulaştırabilme. Doğaya, doğadaki canlılara sahip çıkıp onları koruma bilinci oluşturabilme.

'Okuyorum, O Halde Varım'

'Okuyorum, O Halde Varım' projesinde MEB tavsiyeli 100 temel eser içinden seçilen kitapların okunmasını ve bilgi yarışması düzenlenmesini konusu olarak seçilmiş. Projenin amacı ise kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek; kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek; kişisel gelişimi destekleyerek Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek olarak özetleniyor.

'Koçum Benim'

'Koçumla başarının zirvelerine çıkacağım' konulu , 'Koçum Benim' projesinin amacı ise; öğrencilerin var olan potansiyellerini doğru hedeflerle buluşturabilmek, kalitenin artırılması için farkındalık oluşturup öğrencileri istenen performansa ulaştırabilmek, öğrencilerin gelişimlerini takip ederek kaygı düzeylerini orta seviyede tutabilmek, hedeflere odaklanan bir öğrenme süreci oluşturabilmek, koç ve öğrenci arasında planlı bir gelişim ilişkisi oluşturabilmek ve öğrencinin ahlaki yönden gelişimini takip edebilmek olarak ifade ediliyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi