ANTALYA’da kadınlar, her gün binlerce aracın geçtiği refüjleri ve yol kenarlarını rengarenk çiçeklerle süslüyor. Son 1 yılda kadın istihdamının yüzde 30 arttığı Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kadınların bazıları çocuklarının eğitimi için, bazıları da körelmemek için çalışıyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı tatilcinin ziyaret ettiği Antalya’da, yol kenarları ve refüjler rengarenk çiçeklerle süsleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla renklendirilen cadde ve sokaklarda çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelini son zamanlarda kadınlar oluşturuyor. İnce işlerde daha başarılı çalıştıkları gerekçesiyle kadın istihdamını 1 yıl içerisinde yüzde 30 artıran müdürlükte kadınlar her alanda çalışıyor.

Yönetim kadrosundan çiçek üretim tesisine, çiçeklerin ekilmesine kadar olan süreçte onlarca kadın çalışıyor. Kadınların kimi çocuklarının eğitim masrafları için, kimileri ev ekonomisine katkı için, kimisi ise evde körelmek istemediği için çalışıyor. Yaz aylarında sıcaklığı 50 dereceye kadar ulaşan serada çiçekleri yetiştiren kadınlar, rengarenk çiçekleri yol kenarlarına ve refüjlere ekip, kenti güzelleştiriyor.

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Tamamlandı Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Tamamlandı

‘ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ’

Kadınların her alanda çalıştığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Dr. Çiğdem Hacıoğlu, “Kadının gücünü artırmanın ne kadar önemli olduğunu, güçlü bir toplumun temellerinin kadınlarla inşa edileceğinin farkındayız. Kadınlarımızla ilk defa mevsimlik çiçek üretiminde çalışmaya başladık. Buradaki geri bildirimlerle son 1 senedir kadın istihdamını yüzde 30 artırdık. Yeşil alanlarımızda, parklarda ve refüjlerde kadınlarla çalışıyoruz. Kadınları sahada gören herkes daha mutlu oluyor. Çok güzel dönüşler alıyoruz" dedi.

‘SAYIYI ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Kadınların özellikle ince işlerde başarılı çalıştığını belirten Dr. Hacıoğlu, “Birimimizdeki yönetim kadrosunda da birçok kadınla çalışıyoruz. Kadınlar ince işçiliği daha rahat yapabildiği için bizim mevsimlik çiçeklerimizden, alanlara aktarımı, ekiminde çok faydalı oluyorlar. Çalışan kadınlarımızın sayısını arttırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

‘ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMA GEREKSİNİMİ DUYDUM’

5 aydır çiçek üretim merkezinde çalışan 1 çocuk annesi Gülistan Gök, “5 ay oldu burada çalışmaya başlayalı. Daha önce farklı işlerde çalışıyordum. Sonra özel gereksinimli bir çocuğum oldu ve bu nedenle işi bıraktım. Çocuğum vefat edince hem kafamın dağılması hem de ev ekonomisine katkı sağlamak, hem de diğer çocuğumun geleceği için çalışma gereksinimi duydum. Çok güzel bir çalışma ortamımız var. Kadın olarak burada da üretmeye devam ediyoruz. Antalya’mızın çevresini güzel çiçeklerle süslüyoruz" dedi.

‘EVDE DURUP KÖRELMEK İSTEMEDİM’

Çalışma ortamında mutlu olduğunu söyleyen 2 çocuk annesi Emine Öke, “10 yıldır burada çalışıyorum. Çocuklarım büyümüştü ve evde durup körelmek istemedim. Daha verimli olmak için bu işe başvurdum ve kabul edildim. Çok memnunum. Burada ince iş yapılıyor, bu da daha çok kadına yönelik. Biz burada uzun yıllardır arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu. DHA

K A D I N L A R A N T A L Y A’ Y I R E N G A R E N K C I C E K L E R L E 512882K A D I N L A R A N T A L Y A’ Y I R E N G A R E N K C I C E K L E R L E 51288

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN