Partilerin adaylarının belirlenmeye başlaması ile birlikte Serik'te siyaset gittikçe renklenmeye başladı.

Bir kez daha büyük siyaset ve devlet adamı merhum Süleyman Demirel’in, ‘Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir’ sözü gerçek oluyor...

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine bugün itibariyle 48 gün var. Seçim takvimi ilerledikçe Serik’te siyaset rengarenk hale gelmeye başladı. Birbirinde iddialı mevcut adaylar, olası adaylıklar ve meclis üyelikler yarışı hız kazandı.

Serik'te ilk olarak 10 Ocak 2024’te Uzman Dr. Kadir Kumbul’un adaylığı CHP'den açıklandı. Akabinde 12 Ocak’ta İyi Parti adayını Mehmet Habalı olarak açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında AK Parti'den istifa eden mevcut bağımsız Belediye Başkanı Enver Aputkan ise geçtiğimiz hafta 8 Kasım Perşembe günü Büyük Birlik Partisi (BBP) Serik Belediye Başkanı olarak aday olduğunu açıkladı.

Cumhur İttifakı’ndan Gövde Gösterisi Cumhur İttifakı’ndan Gövde Gösterisi

10 Şubat Cuma günü ise Serik'te Ak Parti’den Doç. Dr. Veli Vural olarak açıklandı. Vural Serik’te Cumhur İttifakı adayı oldu.

Cuma günü AK Parti'nin adaylık açıklaması öncesinde AK Parti'nin istifa eden 2014-2019 dönemi Serik Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Ramazan Çelik ise Yeniden Refah Partisi'nin Serik Belediye Başkanı olarak seçimleri gireceği belirtildi.

 

Şu Anda Serik'te 5 İddialı Aday Var

Büyük Devlet Adamı, büyük siyasetçi Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık yapmış merhum Süleyman Demirel'in en ünlü sözlerinden bir tanesi, ‘Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir’ sözüdür.

İşte Serik'te de bu söz ispat edilircesine baş döndürücü gelişmelere sahne alıyor.

Şu anda AK Parti (MHP ile birlikte), Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, BBP ve Yeniden Refah Partisi olmak üzere bağımsızların dışında Serik'te 5 iddialı aday var.

8 Günlük Bir Zaman Dilimi Var

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) takvimine göre 20 Şubat saat 17.00 bütün belediye başkanı adaylarının ve meclis üyesi adaylarının listelerinin verilmesi için son tarih, son saat.

Merhum Demirel'in sözüne dönersek; bugün itibarıyla 24 saat değil yaklaşık 160 saat ve 8 günlük bir zaman dilimi var.

Bu süreç içerisinde Serik'te 31 Mart 2024 yerel seçimlerine girme hakkını kazanmış partilerin ise aday arayışları sürüyor.

Saadet Partisi,  Demokrat Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi ve diğer partiler aday gösterme ile ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bütün bunları baktığımız zaman bol partili, çok ve iddialı adaylardan oluşan renkli bir seçim Serikleri bekliyor olacak.

Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN