İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Temel Seviye Kursu, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunmak amacıyla gerçekleştirildi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Scientix Projesi kapsamında STEM eğitici eğitmeni Serap Taş tarafından verilen kurs, okul öncesi, sınıf, teknoloji tasarım, fen ve teknoloji ile matematik branşlarındaki öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, öğretmenlerin derslerinde kullanabilecekleri, sorgulama temelli STEM projeleri , materyalleri tanıtıldı, öğrenme senaryosu oluşturmaları sağlandı.

2 800X566

STEM eğitimi, öğretmenlerin mevcut fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilgilerini kullanarak öğrencilere gerçek dünya problemlerine yenilikçi çözümler üretme becerisi kazandırmayı amaçlıyor. Kurs boyunca, farklı disiplinlerden uygulamalı eğitimler sunularak, öğretmenlerin sorgulama, bilimsel düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi becerileri geliştirmelerine katkı sağlandı.

Bu eğitimin en önemli hedeflerinden biri, öğretmenlerin sınıflarında 21. yüzyıl becerilerine odaklanan bir öğrenme ortamı yaratmalarını desteklemek. Öğretmenler, STEM derslerinde öğrencilerine gerçek dünya problemlerini tanıtacak, bu sorunlara yönelik çözüm arama, araştırma yapma, prototip geliştirme, test etme ve yeniden değerlendirme süreçlerini deneyimlediler.

1 800X566-1

Bu eğitimle STEM eğitimini öğretmenlerimize kazandırmayı sağlamak, okullarımızda daha yenilikçi bir eğitim anlayışı oluşturmaktır. Bu kurs sayesinde öğretmenlerimiz hem mesleki yeterliliklerini arttırıldı hem de öğrencilerin bilimsel merakın ve yaratıcı düşünme becerileri geliştirecek projelerle eğitimde köklü bir değişim başlatması sağlandı.

5 800X450-4

Sağlık Söyleşisi Düzenlendi Sağlık Söyleşisi Düzenlendi

Kursun tamamlanmasının ardından sertifika almaya hak kazanan öğretmenler, STEM tabanlı projelerle öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgisini artırmayı ve geleceğin nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitimdeki bu yenilikçi adım, öğretmenlerin sınıflarına daha yaratıcı, gerçek hayat problemlere çözüm  odaklı ve disiplinler arası bir bakış açısı kazandırmalarını sağlayarak eğitimde kaliteyi yükseltmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Editör: OSMAN TÜRK