'Sineksiz Yaz' İçin Ekipler Hem Sahada Hem Eğitimde 'Sineksiz Yaz' İçin Ekipler Hem Sahada Hem Eğitimde

KEPEZ Belediyesi Şefkat ve Huzurevi'nde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, neşeli türküler eşliğinde eğlenerek moral kazandı.

Kadın Karavancılar Türk Halk Müziği Korosu, Şefkat ve Huzurevi'nde sahne aldı. Yıldız Can'ın şefliğinde, Adem Atalay'ın saz grubu başkanlığında Erzincan yöresine ait 'Kadir Mevlam Senden Bir Dileğim Var' adlı türkünün seslendirilmesiyle başlayan, Adıyaman yöresine ait 'Altın Yüzüğüm Kırıldı' adlı türküyle devam eden mini konsere yaşlı bireylerin ilgisi yoğun oldu.

 

TÜRKÜLERLE ANADOLU

Konser süresince Adana, Tokat, Eskişehir, Bilecik, Tokat, Bursa, Sivas yörelerine ait 'Burçak Tarlası', 'Adana Köprü Başı', 'Şu Karşı Yaylada Göç Katar Katar', 'Aşağıdan Gelende Oynasın', 'Pancar Pezik Değil mi', 'Deli Gönlüm', 'Halkalı Şeker', 'Bahçede Erik Dalı' adlı türküler seslendirildi. Yaşlılar, koro ve solistlerin seslendirdiği türkülerle Anadolu gezintisine çıktı. Konser, 'İzmir Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla sona erdi.

 

NEŞELİ BİR GÜN YAŞADILAR

Neşeli türküler eşliğinde doyasıya eğlenen, zaman zaman da koro üyeleri ve gençlerle birlikte oyun havalarına kendilerini kaptıran yaşlılar, Kadın Karavancılar Türk Halk Müziği Korosu'nun saz heyetine, koro üyelerine teşekkür etti. Huzurevi müdürü Neziha Alptekin de "Huzurevimizi türkülerle ısıttınız" dedi koro şefi Yıldız Can'a çiçek sundu. DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN