GÜNDEM

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini ilki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Dün sabah 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra ise kaymakam Ahmet Ümit tarafından şehit Mustafa Uysal ve şehit Ramazan Yeşil'in ailelerine; Devlet Övünç madalyası, Devlet Övünç beratı ve Devlet Övünç rozeti verildi.

Törenlerin ikinci kısmı ise 100. Yıl Stadyumundan saat 10.00'da başladı. Kaymakam Ahmet Ümit, Askerlik Şube başkanı İbrahim Tosun, Belediye Başkanı Mehmet Habalı törene katılan grupların ve halkın bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Korkut konuşmasını yaptı.

İnançla, azimle umutla çalışarak gelecek kuşaklara aydınlık bir gelecek ve değerli bir miras bırakan Atatürk'ün tutuşturduğu meşale elden ele taşınarak bugünlere geldi. Şimdi sizlere düşen bu meşaleyi daha uzak mesafeler taşımak ve ülkemizi ileriye götürmektir. Ülkemizi bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, edebiyatta Atatürk'ün özlemini duyduğu başarılarla taçlandırmaktır. Küçük, karanlık ve hüzünlü bir kasabadan modern bir başkent yaratan, ülkeyi temelinden çatısına yeninde kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün gençleri olarak sizler; Modern Türkiye'nin yeni yüzyıldaki mimarları olacaksınız. Sevgili gençler, büyük bir hızla kendini yenileyen dünyada bu hıza ayak uydurmak için hem kendimizi sürekli olarak yenilerken, kendi kimliğimizi, kültürümüzü bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak zorundayız. Sevgili gençler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”

Serik Lisesi öğrencisi Elif Kozan'ın gençlik adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Serik sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Hatice Aslan'ın ‘Şu Sonsuz Koşu' şiirini okumasından sonra, Serik Lisesi Edebiyat Öğretmeni mahfiye Dursun, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Türk gençliğinin Ata'ya cevabını ise Serik Lisesi öğrencisi Kaan Süer eşliğinde tüm öğrenciler okudu. Daha sonra ise Serik Lisesi atletleri tarafından Türk Bayrağı Kaymakam Ahmet Ümit'e sunuldu. Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısı Serik Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Ercan Koca tarafından yapıldı. Serik Lisesi Müzük öğretmeni Cem Genç yönetiminde söylenen gençlik Marşı'ndan sonra, Serik Lisesi öğrencisi Bilal Tanrıverdi 19 Mayıs adlı şiirini okudu.

Törene katılan grupların resmi geçit töreni sonrası ise kız ve erkek öğrenciler tören için hazırladıkları gösterileri sundular.