ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Nürnberg Basın Kulübü'nün kardeşliğinin 20'nci yılı, Türk ve Alman gazetecilerce birlikte Nürnberg'de kutlandı.

Antalya'dan Almanya'ya gelen Vali Hulusi Şahin, AGC Başkanı İdris Taş, cemiyetin yönetim kurulu ve üyeleri, AGC ile Nürnberg Basın Kulübü kardeşliğinin 20'nci yılı kutlaması Nürnberg Basın Kulübü'nde gerçekleşti. Kutlayamaya kardeş şehirler koordinatörü Dr. İsmail Baloğlu, Eyalet Parlamento Milletvekili Arif Taşdelen (SPD), MÜSİAD Bölge Başkanı Haluk Dokur, Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, eski Eyalet Başbakanı Dr. Günther Beckstein, KKTC Fahri Konsolosu Turgay Hilmi, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König adına Kültür Belediye Başkanı Prof. Dr. Julia Lehner, Orta Frankonya Emniyet Genel Müdürü Adolf Blöchl, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer ve çok sayıda Alman gazeteci katıldı.

A G C I L E N U R N B E R G B A S I N K U L U B U K A R D E S L I G I 471683

'BU BİRLİK VE BERABERLİK KARTOPU GİBİ BÜYÜYÜP BÜTÜN DÜNYAYI KAPLASIN'

20'nci yıl kutlama törenlerinde konuşan Vali Hulusi Şahin, Antalya ve Nürnberg'in kardeşliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Antalya ve Nürberg'te Alman ve Türk toplumlarının çeyrek yüzyıldır sergilemiş olduğu bu sıcak yaklaşım bu birlik ve beraberlik neden kartopu misali gibi büyüyüp bütün Türkiye'yi, Almanya'yı ve bütün dünyayı kaplamasın. Bunu başaramazsak bile en azından bunun yolunda çaba göstermiş oluruz. Bizlere 3 gündür mükemmel ev sahipliği yapan Nürnbergli dostlarımıza teşekkür ederim. 3 gün boyunca bana mikrofon tuttular. Hep Türk toplumunun gittiği her yerde yük olmadığını, yük aldığını emek verdiğini, içine girmiş olduğu topluma destek olduğunu kendi kimliğini muhafaza ederek katkı sağladığını söylemeye çalıştım. Türk Alman toplumunun kardeşliği payidar olsun. Yaşasın Nürnberg - Antalya kardeşliği" dedi.

Sillyon Antik Kenti Kazı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı Sillyon Antik Kenti Kazı Çalışmaları İçin Protokol İmzalandı

'KARDEŞLİK ORTAMINI YAŞATAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM'

AGC Başkanı İdris Taş, Nürnberg ile Antalya arasında 20 yıldır kardeşliğin devam ettiğini anlattı. Dostluğun en güzel ortamını paylaştıklarını belirten Başkan Taş, “Almanların bir sözü var; Sevinçler paylaştıkça 2 katına çıkar. Bugün bırakın 2 katını böylesine güzel ortamda onlarca katını yaşıyoruz. İnsanlar yaşamak için sevgiyi arar, vefayı arar, değer gördüğü ortamlarda bulunmak ister. Sayın Valimiz Hulusi Şahin ve 16 meslektaşımızla birlikte Nürnberg'te 3 gündür değerin en yücesini yaşıyoruz. Bu 20 yıl inancın, güvencin en güzel şekilde yaşandığı müthiş bir atmosferi yaşadığı ortamda Antalya'nın sıcaklığını getirdik. Bu kardeşlik ortamını yaşatan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İKİ ÜLKE ARASINDA KİŞİYE ÖZEL HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, kardeşliğin 10'uncu yılını Antalya'da kutladıklarını hatırlatarak, kardeşliğin 20'nci yılını kutladıklarını, gazeteciler arasında imzalanan kardeşlik antlaşmasının önemini anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, Antalya'dan gelen tüm gazetecilere rozet, flama ve Nürnberg hatırasının bulunduğu hediyelikleri takdim etti. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nde yapılan Antalya'daki endemik bitkilerin yer aldığı plaketleri protokol üyelerine takdim etti. AGC Başkanı İdris Taş ise hediyelikleri Alman gazetecilere hediye etti. DHA

A G C I L E N U R N B E R G B A S I N K U L U B U K A R D E S L I G I 4716882-52

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN