GÜNDEM

Ahmet Başkan’a Güvenoyu

AK Parti Serik İlçe Kongresi’nde Ahmet Söker yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Yoğun bir katılım yaşanan kongrede delegeler Söker’e güvenoyu verdi.

Pazar günü Tosunoğlu Plazada düzenlenen AK Parti Serik İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresi’ne AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Kemal çelik, AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, muhtarlar, STK Başkanları ve partililer katıldı. Kongre sonucunda tek liste halinde yapılan seçimde 283 delegenin oyunu alan Ahmet Söker güvenoyu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Delegelerin tamamının oyunu alarak Serik Ak Parti tabanından güven oyu alan Başkan Söker, tüm ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi ve gruplaşmayı yol arkadaşları ile birlikte bitirmek istediğini belirterek; ‘Bizim tek bir liderimiz var oda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun sözünün üstünde söz, onun yürüdüğü yol haricinde yol bilmeyiz.’ Dedi

Söker, “Vatandaşlarımızın Tercihi Her Zaman Saygılıyız”

Kongrede Divan başkanlığını AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker şunları söyledi; “Geçtiğimiz yılsonunda göreve geldiğimiz günden itibaren ilk iş olarak bizim teşkilatlarımızın temeli olan mahalle başkanlarımızı tek tek ziyaret ettik. Serik'teki tüm mahallelerimizin sorunlarını, sıkıntılarına kulak verdik. Sonrasında tabii bir yerel seçim süreci yaşadık. Ben burada bu yerel seçim sürecinde katkılarından dolayı tüm dava arkadaşlarımıza, teşkilat üyelerimize ve sevgili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Tabii sandıktan çıkan sonuç bizim başımızın üstünde. Vatandaşlarımızın tercihi her zaman saygılıyız.”

“Bir Hizmetsizlik Dönemi Yaşıyoruz”

“Bir takım gördüklerimiz ve eksikler var, bunları da tek tek takip ediyoruz, not alıyoruz. Bir hizmetsizlik dönemi yaşıyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde biz de bunları ciddi manada gündeme taşıyacağız, gündem getireceğiz. Seçimler biter bitmez tekrar yarın seçim olacakmış gibi yine sahadayız. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak geçmişten bugüne 23 yıllık geçmiş yönetim kurulu üyelerimizi tek tek ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz esnasında onlarla istişarelerde bulunduk, değerli bilgi ve birikimlerinizden istifade etmeye çalıştık. Onların fikirlerine değer verip onların tavsiyeleri ve bize söyleyecekleri yol haritası olabilir düşüncesiyle hep beraber fikir alışverişinde bulunduk. Daha sonrasında mahalle buluşmaları kapsamında meclisimizin de kapanmasıyla birlikte tüm Antalya milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'yla mahalle programları gerçekleştirdik. 66 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz toplantıya kurum müdürlerimizle katılıp, toplantı esnasında vatandaşlarımızdan milletvekillerimize ve bizlere iletilen konuları anında ilgili kurum müdürlerine iletmiş olduk.”

“Onun Sözünün Üstünde Söz, Onun Yürüdüğü Yol Haricinde Yol Bilmeyiz”

 “AK Parti bir siyasi parti ve sadece seçimden seçime değil, her zaman vatandaşın yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık ve yaşattık. Biz bu partide tüm ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi ve gruplaşmayı ben şahsım nezdinde ve teşkilattaki yol arkadaşlarımla birlikte bitirmek istiyorum. Bizim tek bir liderimiz var oda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun sözünün üstünde söz, onun yürüdüğü yol haricinde yol bilmeyiz. Kongremizin Serik ilçemize, Antalya’mıza, ülkemize ve partimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Çelik, “Mahallelere Devleti Götürüyoruz”

 Serik’te Tarımın ve Turizmin zirvede olduğunu dile getiren AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ise; “Bizim gücümüz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizim gücümüz AK Partidir. Son günlerde Serik ve ilçelerimizde AK Parti İl Başkanlığı’mızın çalışmaları doğrultusunda çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Mahallelere devleti de götürüyoruz, Milleti de götürüyoruz, siyaseti de götürüyoruz ama siyaset üstü çalışıyoruz. Sayın bakanımız ve milletvekili arkadaşlarımız birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız için Antalya’mız için ne gerekiyorsa aldık, almaya da devam ediyoruz. Antalya’mız için hep birlikte çaba sarf ediyoruz. Bugün bayram havasında gerçekleştirdiğimiz Serik İlçe Kongremizin ilçemize ve partimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Ahmet Söker başkanımıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.” dedi.

Çetin, “Vatandaşımızın Verdiği Mesajı Aldık”

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin konuşmasında şunlara değindi; “Serik teşkilatımız gümbür gümbür geleceğin kadrolarını hazırlıyor. Bu kongrelerde yeni yönetim arkadaşlarımızla değişim dönüşümümüzü 19 ilçemizde tamamlayarak güçlü teşkilat yapımızı Antalya'nın her ilçesinde hissettireceğiz. Önümüzdeki yılların Türkiye'sinde güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.

Vatandaşımızın verdiği mesajı aldık. Bu noktada teşkilatlarımızla başlayan değişim dönüşüm sürecinin heyecanı arkadaşlarımızın geçtiğimiz alarak geçmiş tecrübeli abilerimizi, ablalarımızı, büyüklerimizi yanımızda tutarak güzel bir kongre sürecini başlattık.

AK Parti olarak her tarafta eserlerimizi görüyoruz. Duruyor muyuz? Durmuyoruz. Hala eserler üretmeye devam ediyoruz. Antalya Havalimanı'nı iki katına çıkardık. Hükümet konaklarının sayısını arttırdık. Adliyeleri yapmaya devam ediyoruz. Yolları yapmaya devam ediyoruz. Şehir hastanelerini yapmaya devam ediyoruz. İlçelerde hastanelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın sorunlarıyla yakından dinlenip her konuda, dertlerine derman olmak noktasında hep beraber gayret gösteriyoruz.”

Türel, “Aslında Kaybedenin Serik Olduğunu, Antalya Olduğunu Daha İyi Anlarsınız”

AK Parti MKYK üyesi Menderes Türel de konuşmasında; “İlçe kongreleri, il kongreleri ve büyük kongremiz AK Parti için çok şey ifade eder. Yeni bir başlangıçtır. Bizim için kongreler bir başlangıçtır. Bir yenilenmedir. O yüzden biz kongrelerimizin ne demek olduğunu iyi idrak ederiz. Kenetlenmeye vesile olur. Birleşmenin adresidir.  Yerel seçim sonuçlarında maalesef Antalya'mızda istediğimiz sonuçları alamadık. Sandıktan çıkan sonuca elbette saygılıyız. Milletimizin verdiği kararın başımızın üstünde yeri vardır. Ancak biz sandıkta saygılı olduğumuz gibi sandık sonuçlarının bize verdiği mesajları da gayet iyi idrak etmeli, iyi okumalıyız. Antalya'da özellikle yerelde AK Partili belediyelerin hizmet ettiği dönemlere ve muhalif belediyelerin hizmet ettiği dönemlere bir bakarsanız bir mukayese ederseniz aslında kaybedenin Serik olduğunu, Antalya olduğunu daha iyi anlarsınız.” dedi.

Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın Dediği Gibi Durmak Yok Yola Devam”

AK Parti’de ve Antalya’da kongre süreçlerinin bayram havasında geçtiğini dile getiren AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Bugün ilk günkü heyecanla Serik İlçe Teşkilatımızın 8. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız da sizlere selamlarını, sevgilerini, en iyi dileklerini gönderdi. Antalya’ya güvendiğini, kongremizin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Ahmet Söker kardeşimiz 1 yıl önce göreve geldi. Kendisini ve tüm yönetim kurulunun başarılı çalışmalarından dolayı canlı yönetim tebrik ediyorum. Partimizde kongre sürecimiz başladı. Yeni arkadaşlarımız görev alacak. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi durmak yok yola devam. Hep beraber gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

“Kurucu İlçe Başkanımız İzzet Abimizi ve Diğer Kardeşlerimizi Görüyorum”

“Elbette Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti bu noktalara kolay gelmedi. Cumhurbaşkanımızın en güvendiği, bu yolda güvendiği kişiler teşkilatımızda görev yapan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademeler. Dolayısıyla bugüne kadar Serik'te, Serik'in kuruluşunda bu yana kurucu ilçe başkanımız İzzet abimizi de burada görüyorum, diğer kardeşlerimiz de görüyorum, eski belediye başkanlarımızı, birçok yönetimlerde görev alan arkadaşlarımıza, en başından bu yana görev yapan tüm arkadaşlarımıza, kardeşlerimize cani gönülden teşekkür ediyorum. Halkın rahmetine kavuşan tüm arkadaşlarımıza da bir kere daha Allah'tan rahmet diliyoruz.  Onları da her zaman dualarla yad edeceğiz.”

“Cumhurbaşkanımız Antalya’ya Çok Önem Veriyor”

“Kongrelerin amacı değişim, gelişim, evet yenilenmedir ama sadece insan olarak yenilenmeyle yetinirsek olmaz. Biraz önce kıymetli merkez kararı yönetim kurul üyemiz ve geçmiş dönemlerde Antalya'mıza büyükşehir belediye başkanı olarak çok büyük hizmette olan Menderes kardeşimiz güzel izah etti. Ama esas yenilenmeyi mesajları da alarak zihinlerde de yapmalıyız. Yani tamam çok hizmet yaptık. Gerçekten 80 yılda yapılmayanların kat ve kat fazlasını Serik’e Antalya’mıza, Türkiye'mize yaptık. Ama 24 yıl iktidarda kalmak kolay değil. Ağzınızla kuş tutsanız elbette bir eksiğimiz olur. 24 yılın oluşturduğu statülüler oluşabilir. Eksiğimiz olur, hatamız mutlaka var, yok değil. Önemli olan burada hatalarımızı aza indirmek, yeni bir kongre heyecanıyla beraber daha fazla çalışmak. Antalya'mızda kardeşlik var. Antalya'mızda dayanışma var. Bu dayanışmamızı da her zaman sürdüreceğiz. Bunun neticesinde ne oluyor, Antalya’mıza hizmet oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’ya çok önem veriyor. Antalya’mız turizmin başkenti, tarımda öncü. İhraç rakamlarında da hızla büyüyor.”

“Antalya Büyükşehir Belediyesi Geride Kalan Son 5 Yılda Hiç Hizmet Yapmamış”

Antalya Büyükşehir belediyesinin hizmet noktasında çok geride kaldığını dile getiren Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Antalya’mızın eksikliklerini görüyoruz, ihtiyaçlarını görüyoruz. Neler yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Belediyecilik konusunda çok gerideyiz. Bu açığı kapatmalıyız. Antalya’mıza güzel hizmetlerde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Antalya-Alanya otoban yolunu ihaleye çıkarıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi geride kalan son 5 yılda hiç hizmet yapmamış. Belediyemiz yetersiz kalıyor diye biz Antalya’mızı hizmetlerden yoksun bırakamayız.”

“Bunların Böyle Bir Derdi Olmayabilir Ama Bizim Millete Hizmet Derdimiz Var”

“Antalya’da yağmur yağdığında sel çilesini, Antalya’nın trafik çilesini görüyoruz. Bunların böyle bir derdi olmayabilir ama bizim millete hizmet derdimiz var, Antalya’mıza Serik’imize sevdamız var. Antalya Alanya otoban yolunun bütün bağlantı yollarını da yapacağız. Boğazkent dediğimiz sanayi kavşağına da köprülü kavşak yapıyoruz. İhalesini yaptık Kasım ayında inşaatına başlıyoruz. Kavşak yapımı süresince biraz trafik yoğunluğu olacak hep birlikte bu yoğunluğa katlanacağız ve bittiğinde trafik sorunu inşallah ortadan kalkacak. D 400 yolu üzerinde genişletme çalışmaları, kavşaklar yapılacak. Serik hükümet konağımızın yapımı hızlı bir şekilde devan ediyor. Hükümet binası yanında geniş bir meydan yapmalıyız. Vatandaşlarımız araçlarını rahatlıkla park edip hükümet konağında işlerini yapabilsin.”

“Serik İlçemizde Sinek Yoktu, Şimdi Sinekler Basmış Durumda”

“Serik ilçemizde eğitime önem veriyoruz yeni okullar yapıyoruz bazılar bitti bazıları da bitmek üzere. Spor salonumuzun açılışını yakın zamanda yapacağız. Serik ilçemizde sinek yoktu, şimdi sinekler basmış durumda. Yol önemli, su önemli bir o kadarda sağlıkta önemli. Eminceler Mahallesi’nde 102 dekar alanda 300 yataklı yeni hastanemizi yapacağız. Aile sağlık merkezimizde yakın zamanda hizmete girecek. Vatandaşlarımıza güzel alanlar kazandırmamız lazım. Serik ilçemize TOKİ binaları kazandırmaya devam ediyoruz. Yeni ilave TOKİ konutlarımızın ihalesini yaptık hayırlı uğurlu olsun. 2025 Haziran ayında hemşerilerimize teslim edeceğiz. Antalya’mız çok huzurlu bir şehir. İlimize gelen turist sayısında yüzde sekiz artış var. Bunun için geleceği düşünerek Antalya ve Gazipaşa havaalanlarımızı da genişletme çalışmaları yapıyoruz.”

“Bunları Aşarız, Daha Güçlü Çıkarız”

Dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin en güvenilir ülke olduğunu belirten Çavuşoğlu konuşmasını şöyle bitirdi; “Dünya geneli ekonomide çok ciddi bir dalgalanma ve kriz var. Tüm dünya da enflasyon çok yüksek ülkemizde de yüksek. Cumhurbaşkanımız her konuşmasında söylüyor, faizlerde yüksek evet yüksek kabul ediyoruz. Enflasyon da, faizlerde düşmeye başladı. Bu ülke çok ekonomik krizler yaşadı. 24 yıllık AK Parti iktidarı döneminde dünya geneli çok sayıda krizler oldu, pandemi oldu bunların birçoğunu biz teğet geçtik, bazılarından azda olsa etkilendik. Dünya geneli yaşanan Covid 19 sürecinde Türkiye güvenilir ülke olmayı başardı. İthalat ve ihracat yapan ülkeler arasında ön sıralarda yer alarak güven verdi. Bunları da aşarız inşallah, daha güçlü çıkarız inşallah.

“Erken Emekliliğe Karşıyım”

“Çalışanımıza da emeklilerimize de hak ettiklerini vereceğiz. Ama erken emekliliğe karşıyım. 42 yaşında emekli olmamalı, çalışmalıyız ve üretmeliyiz. Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Etrafımız resmen ateş çemberi ama Türkiye istikrar abidesi, Türkiye güvenli bir ülke. Türkiye güçlü olursa bölgemizde barış olur, güven olur. Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan seçimde 283 delegenin oyunu alan Ahmet Söker, AK Parti Serik ilçe başkanlığına seçildi.

AK Parti Serik İlçe Teşkilatı şu şekilde oluştu:

AK Parti Serik İlçe Teşkilatı şu şekilde oluştu:

Başkan

Ahmet Söker

Yönetim Kurulu

Abdurrahman Ak, Ali Ay, Ali Karabay, Ali Yiğit Erkek, Ali Şahin, Barış Kaya, Cemali Öz, Emine Alkan, Emre Uslu, Ercan Kır, Esmehan Can, Esra Dalıç, Fatih Kuşcu, Halime Palaz, Hasan Öztürk, Hasan Yılmaz, İsmail Yeken, Mehmet Mert, Mehmet Yıldızhan, Mustafa Can Çimen, Mustafa Kaya, Mustafa Serin, Rahim Tilki, Ramis Güzel, Recep Büyükgebiz, Şenol Hisarkaya, Turan İnce, Ümit Ünal, Yusuf Savran, Gürkan Sır, Özgür Kuş, Abdurrahim Umutlu, Hamit Sarıdağ, Ahmet Hamdi Sarıkaya, Nihal Kılıç, İskender Yaman, Ecir Akıl, Hamza Ali Yılmaz, Adnan Güler, Hatice Kübra Şahbaz, Emine Çetin, Ahmet Çalışkan, Arif Kutlu, Tevfik Akça

Haber: Osman Türkçe