GÜNDEM

Akçaalan’da Çevre Projeleri Devam Ediyor

Akçaalan İlkokulu, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, atık ve çevre bilincini merkeze alan projelerden birinde daha yerini aldı.

Akçaalan İlkokulu, Eko-Okullar Programını 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Proje Koordinatörü Asuman Demiray ve 3A sınıfı koordinesinde  “Doğa, Çocuk ve Çevre” temalı otel olan Ic Hotel Santai ile işbirliği yaptı. 

Akçaalan İlkokulu, Eko Okul ve Mavi Bayrak projeleri kapsamında gelecek ve sürdürülebilirlik konusunda da önemli bir adım attı. Bu işbirliği ile doğanın korunması, sürdürülebilir bir çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve topluma katkı sağlanması hedefleniyor.

Eko-Okullar Programı, dünya genelinde 67 ülkede uygulanmakta ve program kapsamında 52.500’den fazla okulla, 19 milyonu aşkın öğrenciye ve 2 milyonu aşkın öğretmene ulaşılmıştır. Akçaalan İlkokulu, bir yandan öğrencileri geleceğe hazırlarken, bir yandan da çevre bilinciyle donatılmış bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı hedefliyor. Proje koordinatörü Asuman Demiray; “Doğanın önemini kavrayan, geleceğe temiz ve kaynakları tükenmemiş bir dünya sunmak istiyoruz. Bu sebeple Eko Okul projemize başlamış bulunuyoruz. Projede Ekim ayı etkinliğimiz kapsamında “Çevre Bilinci” konulu afiş çalışmamızı yapmak için Ic Hotel Santai ile buluştuk. Hem eğlenip, hem öğrenip, hem de etkinliklerimizi tamamladık. Her ay, etkinliklerimizi Eko Okul proje ortağımız olan Ic Hotel Santai ile işbirliği halinde yaparak devam edeceğiz. Gelecek çocuklarımızla güzel.” Dedi.

Haber: Osman Türkçe