Milyonlarca gencin heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan sınavın önceki yıllara göre zor olduğu söylense de Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi alışılagelen sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Ali Akkoca 429X600

Akkoca, “Hem Sevinçli Hem Gururlu, Biraz da Hüzünlüyüm”

Başarılı eğitim hayatlarını üniversite sınav sonucu ile taçlandıran Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Ali Akkoca şunları söyledi; “Bugün kendimi hem sevinçli hem gururlu biraz da hüzünlü hissettiğim bir gün. Liseden mezun olup üniversite öğrencisi olacağımız günün hayaliyle emek verdik, her gün çalıştık. Alıştığımız, sevdiğimiz, kıymetli anılar paylaştığımız okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Beni her zaman destekleyen aileme çok teşekkür ederim, ayrıca bu başarıya ulaşırken her bilgiyi kitaplardan öğrenmedim; emeğiyle yolumuzu aydınlatan, bizlere alanlarında her türlü bilgi ve tecrübeyi aktaran Akdeniz Yükseliş Koleji’nin değerli öğretmenlerine ve idarecilerine de en içten duygularımla teşekkür ederim.”

Yusuf Cahit Çankaya 429X600

Çankaya, “Çok Gururlu ve Mutluyum”

Başarılı öğrencilerden Yusuf Cahit Çankaya ise “Evet, çok gururlu ve mutluyum. Başarılar hiçbir zaman tek başımıza kazandığımız sonuçlar değildir. Bu gururu ve mutluluğu öncelikle aileme ve bu başarımı mümkün kılmamda her yıl ilgime, merakıma önem veren, her teneffüs bizlere vefayla soru çözen öğretmenlerime ve tüm idarecilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi

Uğur Can Hatirli 429X600

Hatırlı, “Hepsine Çok Teşekkür Ederim”

Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Uğur Can Hatırlı da duygularını şöyle dile getirdi, “Sınavı bu şekilde derece ile bitirmek tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Ailemin, arkadaşlarımın ve bizlere sabırla yaklaşan, bilgilerini yılmadan bizlere aktaran Akdeniz Yükseliş Koleji’nin kıymetli öğretmenlerinin ve idarecilerinin de payı büyüktür. Hepsine çok teşekkür ederim.”

Bekir Kumbul 400X600

Kumbul, “Hep Zirvedeyiz. Mutlu ve Gururluyum”

Antalya’da 1 Ayda 6,79 Kilogram Eroin Ele Geçirildi Antalya’da 1 Ayda 6,79 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

Serik’in ilklerini eğitim hayatına kazandıran Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları’nın Matematik Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Bekir Kumbul ise elde edilen başarı ile ilgili olarak şunları ifade etti; “Hepimiz alınan sonuçlardan dolayı çok mutluyuz. Sürekli çalışan, çabalayan bir ekibimiz var. Hilesiz, laf kalabalığı yapmadan, dersi önceleyerek hareket ediyoruz. Çocuklar çok çalışıyor. Onlara yardımcı oluyoruz. Nihayetinde güzel sonuçlar alıyoruz. Bazen soruyorlar ya da laf arasında geçiyor bu başarının sırrı. Ben, şunu diyorum: Başarının anahtarı azimle çalışmak ve asla vazgeçmemektir. Kurum olarak biz bunu biliyoruz. Hayal kuruyoruz, hayallere dalıp gitmiyoruz. Sonra azimle, kararlılık çalışıyoruz; önümüze çıkan zorluklarla mücadele edip istenen sonuçları alıyoruz. Bu, örnek alınası bir durum şahsına göre. Ben okulu güzelleştiren öğrencilerime, değerli öğretmen ve velilerime çok teşekkür ediyorum. 2006’dan 2024’e hep zirvedeyiz mutlu ve gururluyum.”

 Halil Topçuoğlu 400X600

Topçuoğlu, “Yerimiz Duruşumuz Belli. Laf Değil Sonuç Üretiyoruz”

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu ise görüşlerini şöyle dile getirdi; “Öncelikle Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarının her kademede başarı için çabaladığını ve bunu dürüstçe yaptığını söylemek isterim. Bizim yerimiz, duruşumuz belli! Laf değil sonuç üretiyoruz, algı oluşturmuyor, gerçek sonuçlarla insanların karşısına çıkıyoruz. Yolumuzu sağa sola sapmadan, kolaylığa kaçmadan her eylülden hazirana tamamlıyoruz. Bize inanan ve bizle olan her öğrencimizi ‘altın sonuçlarla’ geleceğe taşıyoruz. Taşımaya da devam edeceğiz.”

“Zirve Hep Evlatlarımızın, Kurum Bazında da Bizim Oldu”

“Başarı, kendi potansiyelinizi keşfettiğinizde başlar. 2006 yılında sekiz arkadaş bir araya gelip okulumuzun temelini atarak okul binamızı, spor salonumuzu tamamladığımız zaman muhteşem bir açılış yapmıştık. Yepyeni sıralar, akıllı tahtalar, her sınıfta sınırsız internet, kültür salonu, basketbol, tenis sahaları, hiçbir okulda o zamana kadar olmayan spor ve sporcu odaklı kapalı spor salonu ve nicesini Serik’imize sunduk. Hiçbirimizde acaba öğrenci ile doldurabilir miyiz burayı, sorusu yoktu. Biz kendimizi biliyorduk. Bilgi ve tecrübemizi yukarıda saydıklarımla birleştirince sınıflarımız öğrencilerle hayat buldu. Sonra derslerimize en iyi öğretmenleri bulup geçirdik. Onların çabaları ve doğru planlamayla girdiğimiz ilk sınavda öğrencilerimiz muhteşem sonuçlar aldı. Sonraki yıllarda rakiplerimiz peyda olsa da zirve hep evlatlarımızın, kurum bazında da bizim oldu. Bu da bizleri motive etti, ediyor.”

“Cumhuriyet Çok Değerli, Topraklarımız Çok Değerli”

“Her zaman söylerim, ‘Bugün bu Sonuçlara seviniyoruz evet lakin yarın 2025 YKS’ si için çalışmalara hemen başlamalıyız.’ Bu bir hırs, vatana, millete hizmet hırs. Kimse kusura bakmasın Cumhuriyet çok değerli, topraklarımız çok değerli. Bakın dört yanımız karanlık, acıyla dolu. Ağlayan analar, babalar, çocuklar var. Bu koca yürekli Türk milleti, yardıma ihtiyacı olanı bağrına basmıştır. Bunu da gücü sayesinde yapmıştır. İşte tam bu noktada “vatan için hırsla çalışmak “ devreye giriyor. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki yaptıklarıyla ecdadımızın emanetine maddi ve manevi olarak sahip çıksın, etrafına örnek olsun, ışığıyla etrafına aydınlatsın, dosta güven düşmana korku salsın.

İşte Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları böyle yüksek ideallerle eğitim ve öğretime bakıyor. Başka işlere girerek, eğitim şaklabanlığı yaparak popülerlik kazanmaya çalışmıyor. Gururluyum sınava giren öğrencilerim hak ettikleri başarıları kazandı. Yolları, bahtları açık olsun. Başarı da emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Güzel günler bizim olsun.”

Necmettin Çalık 800X530

Çalık, “Neden Daha İyisi Olmasın?”

Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık ise sınav sonuçları ile ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı; “Okumak… Serik’imizi, Türkiye’mizi, dünyamızı geliştirecek, güzelleştirecek tek şeydir. Çocukluğumuzda imkansızlıklar vardı. Okul az, öğretmen az, yol yok, üst baş yok. Ne bileyim eskiden her şey daha zordu. Şimdi ne güzel çoluğumuz çocuğumuz isteklerine, hayallerine daha kolay ulaşabiliyor. Buna seviniyorum. Sonra, neden daha iyisi olmasın, diye düşünüyorum. Gücümüz dahilinde neler yapabiliyoruz bakıyoruz. Sonra planlıyor ve uyguluyoruz. 2006’dan beri doğru işler yapma gayretindeyiz. Bu koleje gelen her çocuk mutlu olsun istiyoruz. Okumayı sevsin, en az bir yabancı dile hâkim olsun, başka ülkelerle iletişime geçip oradan arkadaşlar, dostlar edinsin istiyoruz.”

 

 

“Ortak Hayallere Sahibiz. Başarmak İçin Çalışıyoruz.”

“Dünya bir sistem içerisinde gelişirken biz bunun dışında olmamalıyız. 85 milyon insanımız var. İnsanımızı iyi ve donanımlı hale getirmeliyiz. Yoksa sistem bazı istemediğimiz sonuçlara götürür. Özel Akdeniz Yükselişi Kurumları olarak her kademede ortak hayallere sahibiz. Başarmak için çalışıyoruz. Bunun da karşılığını alıyoruz. Hiçbir okulun apoletinde ‘dünya şampiyonu’ yazmıyor. Biz bu gururu yaşadık. Fransa’da Fransızları yenerek İstiklal Marşı’mızı, göndere çekilen bayrağımıza gözyaşları içerisinde bakarak okuduk. Bunun tarifi olamaz. Bu, ancak yaşanır. Her yıl sınav sonuçları açıklandığında müthiş heyecanlanıyorum. Başarmış olmanın heyecanını, sevincini yaşıyorum. Biz eğitimciler, öğrencilerimiz iyi yerlere gelirse mutlu oluruz.”

“Hepsiyle Gurur Duyuyorum.”

“Çok şükür birbirine inanan, güvenen bir ekibimiz var. Onlar çalışıyor, çabalıyor, kendilerini öğrencilerine adıyor. Hepsiyle gurur duyuyorum. 2024 YGS sonuçları Yükseliş ailesini mutlu etti. Sayısal, eşit ağırlık, sözel birincileri bizim çocuklarımız. Pek çok öğrencimiz de onları takip ediyor. İnanıyorum ki hepsi iyi yerlere gidecek ve kendisine emanet edilen bayrağı zirveye taşıyacak. Ben yönetim kurulu başkanı olarak öğrencilerime, ailelerine, idarecilerime, öğretmenlerime, personellerime emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizi sevenlere selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK