GÖK bilimine meraklı çocuklar, Antalya Bilim Merkezi'nde evrenin en ihtişamlı patlaması olan süpernovaları öğrenirken analitik düşünme becerisi kazanıyor.
Antalya Bilim Merkezi'nin astronomi atölyesi, gökbilimine meraklı 7-14 yaş arasındaki çocukların gözdesi oldu. Gündüz ve gece gökyüzünde gördükleri gökcisimlerini merak eden çocuklar, güneşin günlük hareketinden güneş saati tasarımını, yıldızların mevsimlik hareketinden gök atlasını, geçmişten günümüze roketleri anlayarak roket modellerini, evrenin en ihtişamlı patlamaları olan süpernovaları öğreniyor. Antalya Bilim Merkezi'nde çocuklar öğrenirken bir yandan da analitik düşünme becerisi de kazanıyorlar.
HEYECANLI GÖKYÜZÜ SERÜVENİ
Öğrencilerin ve gençlerin doğayı ve gökyüzünü tanıyıp anlama serüvenlerine katkı sağlayan atölyede, gündelik hayatta kullanılabilecek araç gereçleri tasarlayıp, kullanarak bilimin temellerini öğreniyorlar. Dünya-Ay-Güneş üçlü sisteminden başlayarak yıldızlara, galaksilere ve evrenin kendisine olan heyecanlı bir serüvene davet ettiklerini belirten atölye lideri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz, “Katılımcılar bu bilgileri somutlaştırma yolunda ilerlerken, tasarım yetenekleri gelişiyor. Astronomi atölyemiz; 'Geceleri neden karanlık olur, Kutup yıldızı en parlak yıldız mıdır, Ay neden bizi takip ediyor' gibi soruların cevaplarını arayanları bekliyor" diye konuştu. DHA