Bulgaristan’ın Pazardzhik şehrinde düzenlenen ‘Yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve sanat konulu projede Türkiye’yi Serikli genç ressam Şafak Çil temsil etti.

şafak (2)

2 Kasım – 0-1 Aralık tarihleri arasında Bulgaristan’ın Pazardzhik şehrinde düzenlenen ‘Yenilenebilir enerji, geri dönüşüm sanat konulu etkinliğe; Türkiye,  İtalya, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya İspanya, Portekiz ülkelerinden bir çok genç ressam katıldı. Avrupa Birliği erasmus ve youth exchange projeleri kapsamında yenilenebilir enerji geri dönüşüm ve sanat konulu projede Türkiye’yi Serikli Ressam Şafak Çil temsil etti. 

şafak (1)

Kumbul; “ Amacımız Öğrencilerimizin Evlerinde Hissetmeleri” Kumbul; “ Amacımız Öğrencilerimizin Evlerinde Hissetmeleri”

Proje için özel davet aldığını belirten Şafak Çil yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Katıldığımız etkinlikte amacımız, sanatın birleştirici gücünü kullanarak geri dönüşüm sanat eserleri ortaya çıkarmak hem de insanları yaşanabilir yeşil bir hayata teşvik etmek. Bunun için farklı sanat çalışmaları gerçekleştirdik. Aynı zamanda uluslararası ülkelerin katıldığı konferanslarda yeşil bir dünya için fikirlerimiz ile katkıda bulunduk. Ülkemi ve ilçemi böyle bir uluslararası arenada temsil etmek bana gurur verdi.  Hedefim bundan sonraki uluslararası projelerde çalışmalarımı sürdürerek kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum.  Katıldığım projeler için bana bu  desteği sağlayan Eğitimci Edirne Ayçiçeği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Vekil, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, İnşaat Mühendisi Anıl Görkem Doğan, Prof. Dr. Ramazan Çalık, Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, İş İnsanı Sami Karcı, İş İnsanı Mevlüt Aslan, İnşaat Mühendisi Rıza Bulut, İş insanı Murat Yılmaz ve Esnaf Teyfik Küçük’e maddi ve manevi destekleri için teşekkür ederim.”

Haber: Osman Türkçe

şafak (4)şafak (3)özel (10)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN