CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen gündeme dair açıklamalar yaptı. Kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak adlandırılan olayla ilgili olarak Başkan Çimen şunları söyledi; “En inanılmaz skandalların bir haftada tüketildiği ülkemizde üç gündür 5-10 hekim ve sağlık çalışanı tarafından örgütlendiğine inandırılmaya çalışıldığımız, ‘Yenidoğan Çetesi’ni konuşuyoruz.

Yeni doğan bebeklerin ihtiyaçları olsun olmasın, ‘kamu hastaneleri-112 acil servis hizmetleri- özel hastaneler’ üçgeninde örgütlenmiş bir çete tarafından özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevki sağlanıyor. Bu yolla SGK ve hasta yakınları üzerinden toplamda 1 milyar lirayı aşan bir vurgun yapılıyor. Bu arada yoğun bakım üniteleri yeterli donanıma, personele, disipline sahip olmadığı veya yaşaması olanaksız olanlar da sevk edildikleri için bebeklerin 12'si hayatını kaybediyor.

Güreşte Gençlik Merkezi Rüzgarı Güreşte Gençlik Merkezi Rüzgarı

Sağlık hizmetlerinin parayla alınıp satılabilir bir meta haline getirildiği özelleştirme furyasının sadece bebekler değil, tüm hastalar için bu ve benzeri sonuçlar üreteceğini öngörmek çok da zor olmasa gerek. Kâr amaçlı organizasyonların önceliği tabi ki daha fazla kâr olacaktır. Daha fazla kâr için etik, yasal mevzuat, vicdan tüm sınırlarına kadar zorlanacak, mümkün olduğu her durumda da aşılacaktır. Bir an önce bu ve buna benzer durumların son bulması için Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz.”

Editör: OSMAN TÜRK