CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı Gündem Dışı konuşmada Antalya’nın sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Aliye Coşar Serik’te Belek ve Kadriye Günübirlik alanlarının ranta açılmak istendiğini belirttiği konuşmasında; Antalya-Alanya Otoyol Projesi ile ilgili olarak ta, trafiğin en yoğun yaşandığı Antalya-Serik arasının projede olmadığını belirtti

Antalya’nın turizm ve tarım gelirleriyle ülke bütçesine ciddi katkı sağladığını ancak Antalya’nın bütçeye bu kadar katkı sağlamasına rağmen bütçeden hak ettiği payı alamadığına vurgu yapan CHP’li Coşar, kamu yatırımları konusunda şehrin yok sayıldığını söyledi.

AKP iktidarının Antalya’ya söz verdiği kamu yatırımlarını yapmadığını ya da yarım bıraktığını ifade eden Coşar, otoyoldan, hastaneye, barajdan, sulama sistemlerine kadar her işin yarım bırakıldığını belirtti.

 

“AKP’nin Her İşi Yarım”

CHP’li Coşar konuşmasının devamında şunları ifade etti; “Uluslararası bir pazar araştırmaları şirketinin 2023 yılı raporunda, yabancı ziyaretçilerin dünyada en çok ziyaret ettiği şehirlerarasında Antalya 16,5 milyon kişiyle 4. sırada yer alıyor.

Turizm sezonunda Antalya'nın doğu ilçelerinde yoğunluk artmaktadır. Aksu, Serik, Manavgat ve Alanya'yı Antalya merkeze bağlayan kara yolunda normal zamanlarda dahi trafik sıkışıklığı vardır. Turizm sezonunda havalimanından ve başka şehirlerimizden Alanya ve Manavgat'a gelecek olan turistin trafik çilesi bitmiyor.

'Haftada 1 Kredi Kartı Büyüklüğünde Plastik Yiyoruz' 'Haftada 1 Kredi Kartı Büyüklüğünde Plastik Yiyoruz'

Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin, bırakın yapılmasını, ihalesi bile aralık ayında yapıldı, otoyol projesi bile yarım. Antalya-Alanya Otoyol Projesi Antalya'ya ulaşmıyor, Serik ilçemizde sonlanıyor. Trafiğin en yoğun yaşandığı Antalya-Serik arası mesafe maalesef projede yok. Yol, Alanya'ya da ulaşmıyor, Konaklı'da sonlanıyor. Ne yazık ki AKP'nin her işi gibi bu işi de yarım.”

“Bitmeyen Baraj, İlerlemeyen Hastane İnşaatı”

“Alanya'da 2015 yılında inşasına başlanan Alanya Yeniköy Barajı tam 9 yıldır bitirilemedi. Tarımsal sulamada Türkler, Payallar, Konaklı mahalleleri için önemli olan bu baraj ne zaman bitecek?

Manavgat'ta, yıllardır söz verilen, 500 yataktan 300 yatağa düşürülen, ihtiyaçları bile karşılayamayacak olan hastanenin akıbetini defalarca sorduk.

2023 Mayıs ayında, seçimlerden önce, törenlerle temelini attığınız hastane inşaatında bir yılı geçtik, ortada inşaatın temelinden başka bir şey yok, inşaat ilerlemiyor ve hastanenin yer seçiminde zemin sıvılaşması olmasına rağmen neden burada ısrar etmektesiniz?

Manavgat'ta kapalı devre su sisteminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ne yazık ki AKP'nin bu konuda da bir çalışması yok.

Demre, Finike, Kumluca ve Manavgat'ta yaşanan son dolu ve hortum afeti sonrası hasar tespit çalışması yapılan ancak TARSİM'li olmayan çiftçinin zararları hâlen karşılanmadı. Üreticinin yanında olmayan AKP, tarım politikalarıyla üreticimizi de kandırmaktan vazgeçsin.

Kumluca'da Bakanlık ve Devlet Su İşlerinin dere ıslahı ve temizliği çalışmalarının ihalesi kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş, olası bir sel felaketinde ciddi zararlar doğacaktır; dere ıslah ve temizlik çalışmaları tasarruf edilecek bir konu değildir.”

Aliye Coşar Fotoğraf 1 800X533

“AKP Sahilleri ve Kıyıları Halka Kapatıp, Ranta Açıyor”

“TOKİ'nin en çok arsa sattığı illerin başında Antalya gelmektedir, son örneği ise Finike'dir. Finike'de 5 bin metrekareye yakın arazi Millî Emlak’tan TOKİ'ye geçirilerek satışa sunuluyor. Eğer bu arsalar Millî Emlak tarafından satılmış olsa belediyeler bu satıştan yüzde 40 pay alacak ve belediyelere gelir sağlanacaktı; bu satışlarla sizin amacınız Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri ve halkı cezalandırmaktır.

TOKİ, AKP'nin emlakçısı gibi çalışıyor; nerede arazi var, nerede rant var, TOKİ orada. Halkçı belediyelerin işlettiği plajları dahi AKP, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere vermemek için ellerinden geleni yapıyor; bunun son örneği Sarısu ve Bambus plajlarıdır.”

“Belek ve Kadriye Günübirlik Alanları Ranta Açılmak İsteniyor”

Serik'te ise Belek ve Kadriye günübirlik alanları ve sahilleri plan değişikliğiyle ranta açılmak isteniyor; halkın denize gireceği alanlar tek tek kapatılıyor. Turizm Bakanının ücretsiz plaj müjdesine rağmen Bakanlığın işaret ettiği plajlarda fahiş fiyatlarla hizmet veriliyor.

AKP'nin kıyılardaki son rantçı örneği Demre, Kekova Üçağız'daki ÖÇK sınırlarında arkeolojik sit alanında bölge halkı kullanımında olan iskele ve otopark ihaleyle büyük bir firmaya verildi. Bölge halkı, Demre Belediyemiz ve doğaseverlerin direnişine rağmen bir çivi dahi çakılamayacak yer ranta açıldı.

Antalya'nın değerlerini talan edeceğinize turizm ve tarım kenti Antalya'nın hak ettiği ve yarım bırakılan yatırımlarının tamamlanmasını istiyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK