ANTALYA'da bir sanat atölyesinde çalışan Osman Dönmez (40), işe gidip gelmek için kendisine elektrikli motosiklet topladı. Dönmez, gövdesini sedir ağacı parçalarıyla kapladığı motosikleti görenlerin ilgisinin hoşuna gittiğini dile getirdi.

E L E K T R I K L I M O T O S I K L E T E S E D I R A G A C I K A P L A 214963

Antalya'da bir sanat atölyesinde çalışan ve ahşap işleriyle uğraşan Osman Dönmez, artan araç ve akaryakıt fiyatlarına karşı işe gidip gelmek için kendisine elektrikli motosiklet yaptı. Dönmez, hazır aldığı elektrikli motor, beyin, gövde ve tekerlekleri birleştirerek, motosikleti topladı. Motosikletin gövdesini de ham maddesi sedir ağacı olan malzemeyle kaplayan Dönmez, malzemelerin yaklaşık 6 ay içerisinde toplandığını, motosikleti ise 1 ayda bu hale getirdiğini belirtti.

'ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜMÜ VAR'

Osman Dönmez, "Doğayı hem sevdiğim için hem de araç ve mazot fiyatlarının artmasından kaynaklı kendime de böyle bir imkân tanıdım. Bir elektrikli motosiklet toplamak istedim ve bunu tamamen ahşapla bütünledim. İnsanların aşırı ilgisini çekiyor. Rüzgârdan, yağışlardan ve akıntıdan süregelen ağaç parçaları. Çok güzel bir görünümü var ve ilgi çekiyor. Bundan da mutluyum. Herkesin fotoğraf çekmesi, ilgi göstermesi, beğenmesi beni mutlu ediyor. Bu motosikletle işe gidip gelmekten keyif alıyorum" diye konuştu. 

E L E K T R I K L I M O T O S I K L E T E S E D I R A G A C I K A P L A 214961

Saat Kulesindeki Bayrak Kaldı, Müdür Gitti Saat Kulesindeki Bayrak Kaldı, Müdür Gitti

Dönmez, "Aslında uzun bir süreçte bitirebildim. Çünkü doğru parçaları bulmam gerekiyordu doğadan. Gidip geldikçe doğaya topladığım parçalarla 1 ay içerisinde motosikleti bütünlemeye çalıştım. Elektrik enerjisiyle çalışıyor. Hızı çok değil, 40 - 45 km arası. Bu hız da eve ve işe gidip gelmeme imkân sağlıyor. Elektrikli bir gövde aldım, faturalı bir beyin aldım, faturalı bir arka tekerlek aldım. Parça parça toplayarak bunları birleştirdim" dedi.

Elektrikli Motosiklete Sedir Agaci Kaplama 5359512E L E K T R I K L I M O T O S I K L E T E S E D I R A G A C I K A P L A 214962

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN