Serik Gazi Ortaokulunda eTwinning projeleri hız kesmeden devam ediyor.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Serik Gazi Ortaokulu’nda 3 eTwinning projesi yürütülmekte. Projelerin, öğrencilerin, kişisel, bilişsel, teknolojik ve sosyal yönlerine katkı sağladığı belirtiliyor. Ayrıca bu projeler yolu ile öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarına da olanak sağlandığı ifade ediliyor.

Gazi Ortaokulu proje yetkilileri projelerle ilgili şu bilgileri verdiler; İngilizce öğretmeni Azize Taşar Çelikdogen'in ortağı olduğu "Let’s meet in Europe" etwinning projesinde; Öğrencilerin dil gelişimini güçlendirme, akranlarıyla İngilizce iletişim kurabilme kendi kültür ve değerlerini diğer ülkelere gösterme ve farkındalık oluşturma amaçlanmaktadır. Farkli ülkelerin yer aldığı 65 ortağı olan bir projedir.

Türkçe Öğretmeni Sercan Yıldız'ın kurucu ortağı olduğu "Healing Stories" etwinning projesi ile amaç  çocuk ruhuna iyi gelen, onlara ahlakı ve insani anlamda değer katan hikayeleri araştırma imkanı sunmak, kendi yazacakları hikayelerle yaratıcıklarına katkı sağlamak, güçlü iletişim bağları kurarken dijital yeterliliklerini geliştirme amacı güdülmüştür.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Kerim Gümüş’ün ortağı olduğu proje ise "Cook Together" projesidir.

Belekli Öğrenciler Antalya’yı Tanıtıyor Belekli Öğrenciler Antalya’yı Tanıtıyor

Proje öğrencilerin hem İngilizce kullandıkları hem de eğlendikleri bir projedir. 10-14 yaş arası öğrenciler için etkili ve bilgilendiricidir. Amaç öğrencilerimizin farklı tatlar aracılığıyla kendi mutfaklarını ve diğer kültürleri tanımalarına yardımcı olmaktır. Yemek pişirerek ve farklı tarifler yaparak kültürlerarası tutumları dünyanın her yerindeki insanlarla paylaşmaktır.

Haber: Osman Türkçe

Gazi (3)Gazi (1)-3

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN