Halef-Selef Nikah Şahidi Oldular Halef-Selef Nikah Şahidi Oldular

Serik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kaymakam Dr. Cemal Şahin, Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, daire müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, gaziler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

D S C 0016 800X531-1

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Duman yaptı. Duman konuşmasında şunları söyledi; "Yüce milletimizin birlik be beraberliği, ülkenin bağımsız bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak vatan için üstlendikleri görevlerin yapılması uğrunda gözünü kırpmadan ölümü göze alıp üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek ‘Gazilik’ unvanı taşıyan kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Bizlere gurur veren, eşsiz kahramanlıklar, destanlar ve zaferlerle dolu şanlı tarihimizde gaza ruhu ile gazilik geleneği derin izler bırakmış yüce bir kavramdır. Şehitlik ve gazilik ruhu şanlı tarihimizden aldığımız inanç, güven ve onurla büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hürriyet ve İstikbal benim karakterimdir’ sözlerinde vücut bularak dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetinin kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, büyük Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir."

D S C 0033 800X531-1

Konuşma sonrasında öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular. Daha sonra Gazi Ali Kuş konuşma yaptı. Kuş konuşmasında; “19 Eylül Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kahramanlığını taçlandırdığı bir gündür. Gaza ruhu vatanla birlikte alınan kutsal bir emanet olarak asırlardır bu topraklarda solmayan bir bayrak gibi dalgalanıyor. Bu topraklarda atılan her adım, verilen her nefes gazilerimizin ve şehitlerimizin yüce fedakarlıklarıyla mümkün olmuştur. Türk tarihi şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Her Türk evladı bu onura sahip olabilmek için vatanı, milleti, bayrağı, milli ve dini değerleri için savaşmayı kendisinin ulaşabileceği en büyük değer olarak görmektedir.” dedi.

D S C 0042 800X531

Tören sırasında bayrak taşıyan Neva Yumak isimli öğrenci tansiyonu düşüp yere yığıldı. Kafasını yere çarpan Yumak’a ilk müdahale törende bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyda Akkaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Kurt, Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul ve sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Kaymakam Şahin, genç kızın yanına gelerek sağlık durumu hakkında bilgi alırken, Yumak ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Haber: Osman Türkçe

D S C 0015 800X531

Editör: OSMAN TÜRK