KLASİK bale dünyasında eşsiz yere sahip olan 'Giselle' bale eseri, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde 9, 11 ve 14 Mayıs akşamları tekrar perde açmaya hazırlanıyor. Mayıs ayında son kez sahnelenecek romantik bale eserinin biletleri hızla tükeniyor.

Romantik bale türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen 'Giselle' balesi, 9, 11 ve 14 Mayıs tarihlerinde Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde saat 20.00'de sahnelenecek. Eser, 2023-2024 sanat sezonun son temsillerine perde açacak.

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Adolphe Adam'ın müzikleriyle kulaklarda iz bırakan bu eşsiz eserin imza koreografisi Jean Coralli ve Jules Perrot'a ait. Kalbi kırık bir genç kızın mistik hikayesini anlatan Giselle, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde Ayşe Fidanlık tarafından sahneye koyuluyor. Eserde dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniliyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarını Orkestra Şefi Pavel Petrenko yönetirken eserin başkemancısı Sibel Aydın olacak.

Romantizmin ve duygusallığın buluştuğu, mistik dünyanın kapılarını aralayan bale eserinin başrollerinde Rina Murata (Giselle), Yusuf Ozan Demirbaş (Albrecht), Burak Özbek (Hilarion), Milina Fidan Özbek (Myrtha), Haruna Takeda ve Kaname Noi (Köy Pas De Deux) dans ediyor.

'Giselle' bale eserinin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu. DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN