Serik Belediyespor çok iyi bir futbol ortaya koyduğu tarihi maçta Ankaragücü'nü elinde kaçırdı. Rakibine 2-1 mağlup olan Serik Ziraat Türkiye Kupası'na 3. Turda veda etti.

Serik Belediyespor, 63 yıllık tarihinde ilk kez mücadele ettiği Türkiye Kupası 3. Tur maçında Ankaragücü'ne karşı sahadan 2-1 mağlup ayrılmasına rağmen oynadığı futbolla büyük beğeni kazandı. Ankara Osmanlı Stadyumunda oynanan mücadelede Yeşil-beyazlı ekibi, Başkentte  Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Aksu ile Toros Şahinleri taraftar grubu yalnız bırakmadı. Tarihinde ilk kez karşıya gelen iki takımın mücadelesinde, ilk yarıda ev sahibi takım 10. Dakikada  Lanre Kehinde ile öne geçti. 23. Dakikada Alessio Cerci ile farkı ikiye çıkardı. Antalya temsilcisi ise 45+1'de Volkan Serim ile bulduğu golle farkı 1'e indirdi. İkinci yarıda ise oyunun tek hakimi olan yeşil beyazlılar, Başkent ekibine karşı girdiği sayısız gol fırsatlarını değerlendiremeyince sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve Türkiye kupasına veda etti.

Şansal; ''Bizim Açımızdan Tarihi Bir Maç Oldu''

Serik Belediyespor'da teknik direktör Mehmet Şansal maç sonu yaptığı konuşmasında, tarihlerinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadıklarını hatırlatarak, ''Bizim açımızdan tarihi bir maç oldu'' dedi. Şansal, 2,5 yıldır takımla beraber olduğunu ve geçen sezon şampiyonluk yaşayarak TFF 3. Lig'e çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: ''63 yıl sonra ilk kez profesyonel lig heyecanı yaşıyoruz. Tarihimizde ilk kez katıldığımız kupada ilk turu geçip, ikinci tura yükseldik. İkinci turda MKE Ankaragücü ile gurur duyarak oynadık. Biz hem bugüne hem de geleceğe yatırım yapan bir proje takımıyız. Belediye başkanımız Ramazan Çalık önderliğinde çok daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Burada temsil edilmek de büyük önem arz ediyor. Gücümüz neyse onu ortaya koyduk. Dostane bir maç oldu'' dedi.

Maçın Kadroları

Stat: Ankara Osmanlı

Hakemler: Bahattin Şimşek, Selahattin Altay, Murat Şener

MKE Ankaragücü: Altay Bayındır, İlhan Parlak, Alihan Kubalas, Kaan Uykur, Mahmut Akan, Sedat Ağçay, Erdem Şen (Dk. 78 Mehmet Sak), Cerci, Putsila, Kenan Özer, Kehinde Teknik Direktör: İsmail Kartal

Serik Belediyespor: Cemal Can Düzce, Atakan Cangöz, Burçin Yüksel, Erdal Pekdemir, Erdi Taşkent, Sinan Kalaycı, Samet Alp, Ahmet Teker, Taner Çekiç, Çağlar Özel (Dk. 68 Mehmet Kaya), Volkan Serim

Teknik Direktör: Mehmet Şansal

Goller: Dk. 10 Lanre Kehinde, Dk. 23 Alessio Cerci (MKE Ankaragücü); Dk. 45+1 Volkan Serim (Serik Belediyespor)

Sarı Kartlar: Dk. 63 Kaan Uykur (MKE Ankaragücü); Dk. 65 Samet Alp, Dk. 90+1 Erdi Taşkent (Serik Belediyespor)


 

Editör: Haber Merkezi