Şimdi son 2-3 haftadır akıllarda birçok soru dolaşıyor. Acaba Serik Kültür Merkezi projesi tamamen iptal mi olacak? Acaba Serik Kültür Merkezi inşaatı devam edecek mi? Acaba Serik Kültür Merkezi ile ilgili plan değişikliği mi olacak? Yoksa şirket mi değişecek? Başkan Böcek ne yapacak? Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti Serik yönetimleri; Belediye Meclis Üyeleri ne düşünüyor ve ne yapacaklar?

 

Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından inşaatı başladığı halde durdurulan projeler arasında olduğu belirtilen Serik Kültür Merkezi ile ilgili olarak aradan geçen süre içerisinde herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Edinilen bilgilere göre 22 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan ve inşaatına başlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi'nin inşaatını yapan şirkete Mayıs ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen bir yazı ile projenin ikinci bir talimata kadar durdurulması istenmişti. O günden bu yana da inşaatın durduğu ve konu ile ilgili bir açıklama yapılmadığı kaydediliyor.

Seriklilerin çok uzun yıllardır beklediği bir proje olan Serik Kültür Merkezinin inşaatının durdurulması ile ilgili olarak Serik kamuoyu da hala tatmin edici bir cevap ya da açıklamaya muhatap olmuş değil. Daha doğrusu her hangi bir açıklamaya muhatap olmuş değil.

Sorular'... Sorular'...

Şimdi son 2-3 haftadır akıllarda birçok soru dolaşıyor. Acaba Serik Kültür Merkezi projesi tamamen iptal mi olacak? Acaba Serik Kültür Merkezi inşaatı devam edecek mi? Acaba Serik Kültür Merkezi ile ilgili plan değişikliği mi olacak? Yoksa şirket mi değişecek? Başkan Böcek ne yapacak? Millet İttifakını oluşturan partilerin Serik yönetimleri ne düşünüyor ve ne yapacaklar? Vs. vs.

İşte yarın yani 12 Haziran 2019 tarihi bizce önemli bir gün. Çünkü bu gün saat 14.00'da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı yapılacak. Serik'ten de Ak Parti, MHP, CHP ve DSP'den Serik Belediye Meclisini ve Serik'i temsilen Serik Belediye Başkanı ile birlikte toplam 7 kişi bu mecliste Serik'i temsil ediyorlar. İşte bu toplantıda bizce Serik Kültür Merkezi projesinin akıbeti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'e sorulmalıdır. Ayrıca Sayın Böcek'e bu projenin ilçenin çok uzun yıllardır beklediği bir hizmet olduğu ve Serik için ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır.

Tabii burada dikkat çeken bir başka konu da Serik kamuoyu için önemli olan böyle bir konuda siyasilerin sessizliği. Sayın Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP ve İYİ Parti'nin adayı olarak seçilmişti. Acaba her iki partinin ilçe yöneticileri bu konu hakkında ne düşünüyor ne yapıyorlar?

Yani CHP Serik İlçe Yönetimi ve İYİ Parti Serik İlçe Yönetimi ve başkanlarının Serik Kültür Merkezi'nin inşaatının durdurulması ile ilgili olarak düşünceleri nelerdir? Bu konu hakkında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde bir girişim yapmışlar mıdır? Bunlar da Serik kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Yine Millet İttifakını oluşturun CHP ve İYİ Parti'nin hem Serik hem de Antalya Belediye Meclisi üyelerinin bu konu hakkındaki düşünceleri ve girişimleri de merak konusu. Parti ayrımı gözetmeksizin bu konuda tüm siyasiler ve tüm meclis üyeleri ortak hareket edebilecek mi? Kısacası Serik kamuoyu bu konuda somut sonuç bekliyor.

Benim şahsi düşüncem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'e bu konu iyi bir şekilde izah edilip Serik için önemi doğru bir şeklide anlatılarsa Sayın Böcek bu konuda Serik'e yardımcı olacaktır.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi