Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş'' teması ile çalışmalarını sürdüren Serik Müftülüğü yetkilileri Diyanet vakfına vekalet veren Serikli esnaflara teşekkür etti.

Müftülük yetkilileri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ''Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş'' teması ile başlatmış olduğu 2019 yılı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında Serik esnaf ve işadamlarını ziyaret ettiler. Müftü Vekili İlçe Vaizi Mustafa Demir öncülüğünde merkezdeki grevli İmam Hatiplerle birlikte ilçe esnafına yapılan ziyaretlerde vekaletle kurban bağışları kabul edildi. Müftü Vekili İlçe Vaizi Mustafa Demir, kurban vekaleti veren iş adamlarına ve esnaflara teşekkür etti.

'Kurbanını Paylaş'...'

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı  her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban vekaleti çalışmalarını başlattı. Bu yılın teması olan 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' teması ile kurban vekaleti kabul eden Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı  vekalet yoluyla kesilecek kurbanları, 6 bin 500 kişilik gönüllü yardım ekibi tarafından Türkiye'de 72 il ile 202 ilçenin 278 kesim noktasında, yurt dışında da 149 ülkenin 443 bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Vekâletle kesilen kurbanlarda yurtiçi kurban bedeli 890 TL. yurtdışı kurban bedeli ise 725 TL.

Cuma Hutbesinde Dile Getirildi

Serik'te dünkü Cuma hutbesinin son bölümünde de camilere gelen cemaate yönelik olarak vekâletle kurban çalışması konusuna değinildi. Hutbede 'Kurbanını Paylaş,   Kardeşinle Yakınlaş' temasının altı çizilerek şunlar söylendi; ''Diyanet İşleri Başkanlığımız,   geçmiş   yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde   vekâlet   yoluyla   kurban   kesim    faaliyeti yürütmektedir.     Geçen yılki vekâletle     kurban çalışmamıza   büyük   teveccüh   gösterdiniz.   Emanet ettiğiniz dört yüz otuz bin hisse kurbanı, on yedi milyon altı yüz elli bin ihtiyaç sahibi mazlum, mağdur, mülteci kardeşimize ulaştırdık elhamdülillah. Bu    yıl, ''Kurbanını   Paylaş,   Kardeşinle Yakınlaş'' şiarıyla  başlattığımız  faaliyet  çerçevesinde emanet  ettiğiniz  kurbanların  bir  bölümü  ülkemizde,  bir bölümü   de   yurtdışında   görevlilerimiz   nezaretinde kestirilecektir. Emanetlerinizi, büyük bir titizlikle gerçek ihtiyaç  sahiplerine  ulaştıracağız.  Böylelikle  müminlerin gönülleri  arasında  sevgi  köprüleri  kurulmasına,  ümmet bilincinin  güçlenmesine  vesile  olacağız.  İslam'ın  infak ahlakının, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun bütün bir insanlık   nezdinde   canlı   tutulmasına   ve   daha   da yaygınlaşmasına hizmet etmiş olacağız. Türkiye  Diyanet  Vakfı,  Arefe  günü  akşamına kadar  bağış  almaya  devam  edecektir.  Siz  kıymetli cemaatimizi bu   hayır   faaliyetine   katılmaya   davet ediyoruz.  Unutmayalım  ki,  bir  hisse  kurban,  binlerce dua  olarak  bizlere  geri  dönecektir.  Konuyla  ilgili  cami görevlilerimizden ve müftülüklerimizden bilgi alabilirsiniz.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi