Yıllardır bir çok ez dile getirdiğimiz D 400 Karayolu'nda yaşanan trafik yoğunluğu Doğu İlçelerini ortak sorunu olmaya devam ediyor. Özellikle artan trafik yoğunluğuna çözüm için alternatif yolların hayat geçirilmesi gerektiği belirtiliyor.

D 400 Karayolu'nda yaşanan trafik yoğunluğu Antalya'nın doğu sahil ilçelerinin genel problemi. Antalya'dan sonra Aksu, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinden geçen D 400 Karayolu belki de ülkemizin trafik yoğunluğunu en fazla yaşayan yolları arasında yer alıyor. İşte bu yoğunluk içiresinde de Serik en fazla nasibini alan ilçe. Yıllardır bu konuya değinerek D 400'ün alternatif yollar açılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bugüne kadar yolun özellikle Serik sınırları içindeki yoğunluğu azaltacak adımlar atılmadı. Serik merkeze yapılması planlanan 3 köprülü kavşaktan ise şu ana kadar bir ses yok.

Serik özelinde D 400 Karayolu'na sadece kavşak yapmak sorunu çözmeyebilir. Özellikle bir tarım kenti olan Serik'te kullanılan bu ana yola yan yollar yapılmalı. Çiftçilerimiz tarlalarına seralarına gidip gelirken ana yol çıkmadan traktör ve tarım makinaları ile yan yolları kullanabilmeliler. Serik ile birlikte nüfusları her yıl artan Alanya ve Manavgat gibi adete birer şehir olmuş komşularımız için D 400 önemli ve onlar da alternatifler ortaya konarak bu yolun yoğunluğunun giderilmesini bekliyorlar.

Örneğin Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci geçtiğimiz günlerde Yeni Alanya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada; Antalya'dan Alanya'ya, Alanya'dan da Gazipaşa'ya ulaşımı sağlayan D-400 Karayolu'nun yetersiz kalmasından doğan sorunlara değinmiş. Artan araç yoğunluğuna bağlı olarak Alanya'nın doğu ve batı girişlerinde uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Değirmenci, trafik akışının sağlanması adına düzenlemelere D-400'de düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etmiş. Değirmenci sayıları 85'i aşan trafik ışıklarının da ulaşımı bir çileye dönüştürdüğünü belirterek; 'Uygulamalara göre gelen turist Antalya'ya 1 saatte ulaşabilirken, Antalya'dan çıkıp Alanya'daki oteline ulaşması en az 4 saati buluyor.' Şeklinde değerlendirme yapmış ve alternatif otobanın şart olduğunu belirtmiş.

İşte bizimde bugüne kadar bir çok ez dile getirdiğimiz D 400 Karayolu'nda yaşanan trafik yoğunluğu Doğu İlçelerini ortak sorunu olmaya devam ediyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi