Serik ile ilgili resmi kurumların gelecek nüfus projeksiyonlarında ilçe nüfusunun 300 binlere ulaşması bekleniyor. Peki Serik önümüzdeki dönemde ulaşacağı bu nüfusa hazır mı?

Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 yılında hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yalında hazırladıkları raporlar içerisinde Serik'in 2025-2040 yılları arasında ulaşması muhtemel nüfus rakamları tahminlerinde bulunulmuş. Bu raporlarda yer alan projeksiyonlara göre Serik önümüzdeki 20 yıl içeresinde 250-300 binli rakamları görmesi muhtemel olan bir kent olarak tahmin ediliyor.

Antalya nüfusu 1985 nüfus sayımına göre 890 binlerdeydi. Antalya son yıllarda sürekli artan nüfusu ile bugün Türkiye'nin 5. Büyük kenti oldu. Serik te paralel olarak nüfusu sürekli artan bir ilçe olarak Antalya'nın 6. büyük ilçesi konumunda.

Yapılan projeksiyonda Serik'in 2040'lı yıllarda 250 ile 300 bin kişiye ulaşabileceği belirtilmişti. Serik'in hızla büyüyüp gelişmesine bakılırsa bu tahminlerin gerçekleşmesi çok ta hayal değil gibi. Özellikle artarak gelişen turizm yatırımları, tarım yatırımları, ticaret ve eğitim yatırımları ile Serik'e iç ve dış göç te artıyor. İşte bu artış trendinin yukarıya hareketi devam ederse Serik'in 20 sonraki nüfus yoğunluğu için daha çok alt yapı ve üst yapı yatırmalarını yapması gerekiyor. Artan ve artacak olan nüfus ile birlikte her yıl artmaya başlayan turizm rakamları da Serik'e geleceğe dönük yatırmalar için iyi bir pay ayrılması gerektiğini şimdiden belli ediyor.

Son 30 yılda meydana gelen değişimlerle nüfus olarak hızla artan bölgemizde Serik olarak gelecek 20 yıla ve 300 binlere ulaşması muhtemel nüfus için nasıl bir planlama ve çalışma yapmalıyız? Kenti yönetenler bunu düşünüyor mu? Ya da Serik'i önümüzdeki dönemlerde yönetmeye talip olanların geleceğe dönük nasıl düşünceleri nasıl planları var? Ya da var mı?

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi