Yoksa geçmişte başka fırsatlarda olduğu gibi yine bu tarihi kavşak noktası olma şansımızı komşularımıza mı kaptıracağız? Ne dersiniz?

Batıyı, doğuya, orta ve kuzey Anadolu'yu güneye bağlayan bir önemli kavşak noktasındayız bunun farkında mıyız?

Serik'i Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz arasında önemli bir geçiş güzergahı haline getirecek olan ve ilk etabı geçtiğimiz yıl açılan Kuzey Çevreyolunun Antalya-Isparta Karayolu- Yukarıkocayatak Kavşağı bölümünün de 2020 yada 2021 yılında bitmesi bekleniyor. Serik'i kuzeyden geçecek olan Antalya-Konya-Nevşehir demiryolu projesinde çalışmalar sürüyor. Yine D400 yolu üzerinde katlı köprülü kavşak çalışmalarının devamı olacak 3 yeni kavşak projelendirilmiş bekliyor. Uzun yıllardır planlaması yapılan Afyon-Antalya-Alanya karayolu projesi yine Serik'ten geçecek.

İşte yukarıda saymaya çalıştığımız tüm bu projeler ile birlikte Serik gerçek anlamda bir önemli kavşak noktası haline gelecek. Muğla'nın Datça ilçesinden başlayarak Türkiye'nin güneyini boylu boyunca kat edip Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde sona eren 2 bin 52 kilometrelik D 400 Karayolu üzerinde yer alan ve Türkiye'nin Batısını Doğusuna bağlayan Serik gündemde olan diğer projelerle birlikte Türkiye'nin kuzeyini de güneye bağlayacak bir nokta olacak.

Bu nokta çok uzak değil yakın zamanda gerçekleşmeye aday. İzmir, Denizli, Muğla, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Batı Kardeniz, Marmara, Ege bölgelerinden gelen akışı, Antalya ve Isparta üzerinden Alanya, Manavgat, Mersin, dana üzerinde Hatay'a bağlayan bu noktada yer alamsı bizce Serik'i gerçekten ayrıcalıklı bir konuma sokuyor.

Şimdi sözün özü olarak burada yaşayanlar olarak bizler bunun farkında amıyız? Böylesine önemli bir yerde olan ve daha da önemli bir geçiş noktası haline gelecek olan Serik'te geleceğe yönelik nelere yapmamız konusunda bir planlamamız, bir düşüncemiz var mı? Böylesine içinden geçtiğimiz tarihi bir süreç ile Serik'in gelecekteki akışını iyi yönde değiştirerek çok gerisinde kaldığımız, Manavgat, Alanya gibi komşularımıza gelişmişlik endeksi olarak yaklaşabilecek miyiz?

Yoksa geçmişte başka fırsatlarda olduğu gibi yine bu tarihi kavşak noktası olma şansımızı komşularımıza mı kaptıracağız? Ne dersiniz?

 

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi