Seçimlerden sonra Serik Belediyesi yeni Meclisi, Enver Aputkan başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Aputkan şeffaflık vurgusu yaparken, Meclis Üyelerinin sorusuna karşılık ise Belediyenin borcunun bugün itibari ile yaklaşık 230 Milyon (230 Trilyon) olduğunu açıkladı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yeni oluşan Serik Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Serik Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı Serik Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda konuşan Serik Belediye başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; ''Bir seçimi daha geride bıraktık. Projelerin ve hizmetlerin konuşulduğu hakikaten çok seviyeli bir seçim oldu.  Ben seçimlerde aday olan bütün belediye başkan adaylarımıza bütün belediye meclisi adaylarımıza, tüm siyasî partilerimize ve bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Bizler hepimiz aynı yörenin insanlarıyız. Bu mecliste daha önceki meclislerde de ile beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Hepimizin birbirimizle hukukumuz var. Belediyeler, insanlarımıza hizmet için kurulmuş teşkilatlardır, biz de bunun bilincindeyiz. Bir de verilen 5 yıllık görevin geçici bir emanet olduğunun da bilincindeyiz. Belli konularda hepimizin ve dışarıdaki insanlarımızın hassasiyeti olduğunu biliyorum. İnsanlarımız bizden hizmet beklerler, işlerinin kolay bir şekilde belediye tarafından yapılmasını isterler, belediye başkanı ve yetkileri ile karşılaştıkları zaman da güzel davranışlar isterler. İşte bütün bunları da zaten insan olmanın gereğidir. Bizlerde bunları gerçekleştireceğiz. Bundan sonrası önemli olan insanlarımızın beklediği şekilde çalışmak hizmet etmektir. İnşallah bunu da hep birlikte yapacağız. 30 yıllık mahalli idareler geçmişimizde her zaman açık ve şeffaf olduk, hesap veremediğimiz hiç bir işimiz olmadı. Önümüzdeki 5 yılda da aynı şekilde devam edeceğiz. Burada hepimiz her şeyi bileceğiz. Dolayısıyla çok açık olacağız şeffaf olacağız bunu da hiç kimsenin kuşkusu olmasın.'' Belediyenin tüm hizmetlerinde Belediye Meclis üyelerinin yazılı ve sözlü olarak kendisi ve birim müdürlerinden her türlü bilginin öğrenilebileceğini belirten Aputkan, Şeffaf belediyecilik anlayışı ile belediyeyi yöneteceklerini ifade etti.

Seçimlerle Meclis Başkan Vekilleri, Encümen, Katip Üyeler ve Komisyon Üyeleri Belli Oldu

Daha sonra ise Serik Belediye Meclisi'nin 21 maddelik Nisan ayı gündeminde Meclisin 1. ve 2. Başkan Vekili seçimine geçildi. Ak Parti'den Kemal Yıldırım MHP'den Mustafa Alkan Meclisin 1. ve 2. Başkan Vekili olarak seçildiler. Ak Parti'den Ramazan Dolay ile MHP'den Hasan Iltar ise Meclis Katipliğine seçildiler. Gündemin en önemli maddelerinde olan Encümenlik seçiminde ise Ak Parti'den, Levent Konur, Binnaz Büyükkurt, MHP'den Hasan Ali Tuncer, DSP'den Kerim Kuş, Mustafa Akın, İYİ Parti'den ise Faik Çıtak ve İzzettin Cansız aday oldular. Kapalı olarak yapılan oylamada; Ak Parti'den Levent Konur, Binnaz Büyükkurt, MHP'den Hasan Ali Tuncer ve DSP'den Kerim Kuş 16'şar oy aldılar. DSP'den Mustafa Akın 4, İYİ Parti'den ise Faik Çıtak 14, İzzettin Cansız 10 oy aldılar.

Encümen, Ak Parti ve MHP'den Oluştu

3 Meclis Üyesinin seçileceği Serik Belediyesi Encümenliği için yapılan oylamada 4 aday aynı oyu alınca 2. Tura geçildi. İkinci turda, ilk turda 16'şar oy alan, Ak Parti'den Levent Konur, Binnaz Büyükkurt, MHP'den Hasan Ali Tuncer ve DSP'den Kerim Kuş yarıştılar. Oylama sonucunda ise Ak Parti'den Levent Konur, Binnaz Büyükkurt, MHP'den Hasan Ali Tuncer yine 16'şar oy alarak encümen üyesi oldular. DSP'den Kerim Kuş 10 oy aldı, 6 oy ise boş çıktı.

Oylamaların ardından ise yeni dönemin komisyonları için seçimler yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Çevre ve Turizm Komisyonu, Sağlık ve Eğitim Komisyonu, Tarım ev Hayvancılık Komisyonu ile Ulaşım ve Ulaştırma Komisyonlarına 5 er üye açık oylama ve oy çokluğu ile seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği üye seçimi için yapılan oylamada AK Partili Ramazan Dolay, DSP'li Mustafa Akın ile İYİ Partiden Okan Şahin oy çokluğu ile seçildi.

Karacan'ın Sorusu, Aputkan'ın Cevabı

Dilek ve temenniler bölümünde ise İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Karacan'ın belediye bünyesinde çalışan işçilerden işlerine son verilecek personel var mı? Aldığımız duyumlar bu yönde sorusuna Başkan Aputkan; ''Siyasi düşüncesine göre kimseyi işten çıkartmayacağız. Çalışan personelimiz aynen bizimle birlikte çalışmaya devam edecek. Çalışmayan personel için tespit çalışmalarına başladık. Çalışmayanın bizimle işi olmaz.'' diyerek cevap verdi.

Belediyenin Borcu 230 Milyon (230 Trilyon)

DSP'li Meclis Üyesi Nermin Can'ın, halk arasında bankamatik memuru olarak tabir edilen çalışmadan maaş personel var mı? Sorusuna ise, Başkan Aputkan; ''Tespit çalışmalarımız devam ediyor.  Bu şekilde tespit edilen kişilerin iş akdi sona erdirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bu belediye hepimizin. Bu belediyeyi 5 yıl süre ile Serik halkı bize emanet etti. Herkes bizim nasıl şeffaf belediyecilik yaptığımızı görecek. Seçimler öncesinde mal varlığımı açıkladım. 5 Yıl sonrada bunda bir değişiklik olmadığını sizler göreceksiniz. Ceketimle geldim ceketimle giderim.'' dedi. Belediye'nin güncel borç miktarının sorulması üzerine Aputkan; ''Halen güncel olarak yaklaşık 230 Milyon lira (eski parayla 230 Trilyon) belediyenin borcu var. Yıllık bütçeye göre geliri ise 89 milyon lira.'' diyerek konuştu.

Serik Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'na Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun ve DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk de katıldılar. 

Haber: Osman Türkçe


İYİ Parti Grup Sözcüsü M. Ali Karacan ise Başkan Enver Aputkan'a TKP'den (Türkiye Komünist Partisi ) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yöneticilikle ilgili sözlerini içeren bir yazı verdi.



Editör: Haber Merkezi