Narda, 'Unlu Bit' Zararlısına karşı uygulanan böcekli mücadele Tarla Gününde çiftçilere tanıtıldı.

Kimyasal mücadele yapılmadan ve faydalı böcek kullanarak biyolojik mücadele yapılan Çandır Mahallesi'nde Tarla Günü düzenlendi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde BATEM tarafından üretilip temin edilen faydalı böcekler unlu bit bulaşık bahçelere salındı.

Programa katılan ve konu ile ilgili bilgi veren Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu şunları söyledi; ''Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde nar ve turunçgillerde kadın eliyle biyolojik mücadele projesi kapsamında meyve kalitesini düşüren, ürünün sap kısmından dökülmesine neden olarak ciddi ekonomik kayıplara neden olan unlu bit zararlısına karşı 3 kadın üreticisini 22 dekar nar bahçesine avcı böcek predator ve parazitoid salımı yapıldı. Nar bahçesinde ürünlerde unlu bit zararlısına bağlı zarar olmadığı görüldü. Ayrıca narda biyolojik mücadele yapanlara dekar başına 50 TL biyolojik mücadele desteği veriyoruz. Ev sahipliğinden dolayı üreticimiz Kocagöz ailesine teşekkür ediyoruz.''

Böcekli mücadelenin kimyasal mücadeleye göre maliyetin çok ekonomik olduğu da değerlendiren Çömezoğlu, programla bölge üreticilerimizin unlu bite karşı biyolojik mücadele yönteminin başarıyla uygulandığı ve yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi