Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülük çalışanları, Cami ve Kur'an Kursu görevlileri bir araya geldiler.

Serik İlçe Müftülüğü çalışanları, Cami ve Kur'an Kursu görevlileri Pazartesi günü Belek Beach Park'ta düzenlenen programla bir araya geldiler. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programa, Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser, İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, emekli ve çalışan din görevlileri ve eşleri katıldılar.

Saat 14.00'de Merkez Camii İmam-Hatibi Yalçın Elifoğulları'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sinevizyonu gösterildi. Müftü İbrahim Keser'in yaptığı açılış konuşmasının ardından emekli vaiz ve İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş'ın yaptığı 'Cami ve Hayat' konulu konferansa geçildi. Toptaş, konferansında din görevlilerinin görevlerinin zor olduğunu, çok çalışmaları gerektiğini ve Hz. Peygamberin mihrabında görev yaptıklarından dolayı sorumluluklarının büyük olduğunu ifade etti.  Hayatından verdiği örneklerle konuşmasını sürdüren Toptaş, girişimci oldukları sürece her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğunun örneklerini sergiledi.

Programın sonunda ise 2019 yılında emekli olan personele yapılan plaket takdimi yapıldı.

Haber: Osman Türkçe

 

  

Editör: Haber Merkezi