Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir, Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası olarak çeşitli etkinlikler gündeme getirilmektedir. Bu hafta boyunca organ naklinin hastalar için ne kadar hayati bir önemi olduğu vurgulanmaktadır ve vatandaşlar organ bağışında bulunmaya davet edilmektedir.

Böylesine önemli bir hafta ile ilgili olarak Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir de bir açıklama yaparak organ bağışına destek olduklarını ifade eti. Civcir açıklamasında şunları söyledi; ''İhtiyacı olan insanların hayatlarını devam ettirebilmesi için organ bağışı hayati öneme sahip bir konudur. Bu konuda da insanlığa ve milletimize hizmet etmeyi borç biliriz. Türk Eğitim Sen olarak insanlık için hizmet eden; bu ülkeye ve ülke insanını hizmeti ibadet olarak gören bir anlayışa sahibiz.

Konunun uzmanları ve yetkililer Türkiye'de yeterli sayıda 'Organ Nakli Merkezi' ve deneyimli bilim insanı olmasına rağmen, nakil sayılarının henüz istenilen düzeye ulaşamadığına dikkat çekmekteler. Organ bağışı, tedavileri süren hastalarımız için yaşam umududur. Tüm halkımızı organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet ediyorum. Organ nakli konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da olumlu görüşü bilinmektedir. Organ bağışının dini yönden bir sakıncasının olmadığının yetkili kuruluşlarca da belirtilmesi insanlarımızı daha duyarlı olmaya sevk etmelidir. Yüce dinimiz insanları yaşatmayı öngören bir dindir. Organ nakli olamadığı için hayatını kaybeden insanlarımızın vebali de üzerimizde kalır.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi