ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemayla dolu bir haftanın ardından 1 Kasım'da sona erdi. 29 ülkeden 69 yönetmenin toplam 66 filminin gösterildiği festivalde üçüncü gün biletler tükendi. Filmlerin tamamına yakınının kapalı gişe gösterildiği festival, rekor katılımla 23 bin 660 seyirciye ulaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde, ANSET tarafından gerçekleştirilen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında 23 bin 660 sinemasevere ulaştı. 29 ülke ve 69 yönetmenden toplam 66 filmin gösterildiği festival, Türkiye ve dünya sinemasından 917 konuğu Antalya'da ağırladı.

 

YENİ EKİPLE 'ÖZE DÖNÜŞ'

Türkan Şoray'ın ikonik görüntüsünün kullanıldığı ve 'Öze Dönüş' temasıyla yapılan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde düzenlendi. Festivalin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu yürütürken, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstlendi.

 

3'ÜNCÜ GÜNDE BİLETLER TÜKENDİ

Bu yıl 23 bin 660 seyirciye ulaşan festivalin 3'üncü gününde tüm biletleri tükendi. İlk gününde yüzde 86'lık rekor satış yakalayan festival, bilet fiyatlarında bu yıl artış yerine indirim uyguladı.

 

KORTEJİ 10 BİNLER İZLEDİ

Festival, 26 Ekim'de geleneksel Kortej Yürüyüşü ile başladı. Yaklaşık 15 bin kişinin ilgisiyle karşılanan 6 kilometrelik kortejde, sinema ve televizyon dünyasından yıldız isimler Antalyalıları selamladı.

 

TÖRENLERE 20 BİN SEYİRCİ

Festivalin ilk kez 10 bin kişilik Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Açılış ve Kapanış törenlerine halkın ilgisi büyük oldu. Halka açık gerçekleşen törenlere, Türkan Şoray, Salih Güney, Yusuf Sezgin, Zeki Demirkubuz, Mert Fırat, İdil Fırat, Şebnem Bozoklu, Latife Tekin, Uğur Yücel, Ercan Kesal, Şevval Sam, Hazar Ergüçlü, Tayfun Pirselimoğlu, Erkan Can, Ceyda Düvenci, Cengiz Bozkurt, Olgun Şimşek, Füsun Demirel, Gülsen Tuncer, Tolga Karayel, Aslı İnandık, Tuba Ünsal, Hande Doğandemir, Hatice Aslan, İrem Sak, Cemal Hünal, Fırat Koç, Selin Şekerci, Gökhan Keser, Burcu Güneş gibi sinema ve eğlence dünyasından birçok ünlü isim de konuk olarak katıldı.

 

 

'ÖĞLE SOHBETLERİ'NDE 7 USTA İSİM

Festivalin söyleşi programı Öğle Sohbetleri, sinemamızın farklı dönemlerinden usta isimler Antalyalı sinemaseverle buluşturdu. Sinema yazarı Mehmet Açar ile sinema programı yapımcısı ve sunucu Muammer Brav'ın moderatörlüğünde, ücretsiz gerçekleşen sohbetlere; bu yılın Onur Ödülleri'nin sahipleri Ahmet Mekin ve Selma Güneri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı usta yönetmen Zeki Demirkubuz, jüri üyesi oyuncu ve senarist Mert Fırat, jüri üyesi oyuncu ve yapımcı Şebnem Bozoklu, 2004 yılında yönettiği ilk filmi 'Yazı Tura' ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere 11 kategoride Altın Portakal kazanan Uğur Yücel ve senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal konuşmacı olarak katıldı.

 

 

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ALTIN PORTAKAL

Festivalin küçük izleyicilere özel seçkisi Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler'de 7 film, 2 bin 600 çocuk izleyici ile buluştu. Festivalin bu yıl başlattığı gençlik projesi Altın Portakal Sinema Okulu, Türkiye'deki üniversitelerin radyo, televizyon, sinema, medya, iletişim ve görsel sanatlar bölümlerinde eğitim gören 150 öğrenciyi festivalin konuğu olarak Antalya'da ağırladı. DHA

Editör: Haber Merkezi