Bugün Ayyıldız Toros Gazetesinde gördüğünüz, 'Serikli İşadamları Denizli OSB'de' başlıklı haberimiz ile ilgili olarak daha önce haber-yorum olarak gündeme getirmiştik. 30 Eylül 2019 tarihli Serik Ne Diyor? Başlıklı yorum yazımızda 'Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' konusunda Serik'in de girişimde bulunması gerektiğini ifade etmiştik. Yorumumuzun girişinde şu cümleyi kullanmıştık; 'Serik Organize Tarım Sanayii Bölgesi' projesi ya da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Serik ne diyor? Ya da ne diyecek?  Eğer akılcı, bilimsel, birlikte ve beraberlik içeresinde davranmazsak; tıpkı ticaret odası, organize sanayi bölgeleri vb. gibi Serik'e uğramadan kaçan fırsatlara bir yenisini daha eklemiş oluruz.'

İşte bu yazımızdan tam 1 ay sonra yani Serik Kaymakamı Sayın Mehmet Kurdoğlu'nun talimatı ile ve onun başkanlığında Serik OSB ile ilgili ilk adım atılarak bir toplantı yapıldı. Bu umut verici gelişmelerin devamının geleceğini de Serik adına ve bölge adına bekliyoruz.

İşte bugünkü haberimizde de görüldüğü üzere bizim Serik'te Tarıma Dayalı OSB kurulmalı diye özetlenebilecek yorumlarımızın ne kadar isabetli olduğunu gördük. Çünkü Tarıma Dayalı İhtisas OSB'leri için Serikli iş insanları ve şirketlerin hevesli olduğunu biliyorduk.

İşte geçtiğimiz günlerde Serikli girişimciler, Suat Köksal ve Mehmet Can Sağlık Pınar A.Ş. olarak Türkiye'de ilk olarak Denizli'de adım atılan Tarıma Dayalı İhtisas OSB'de yer almışlar. Eğer Tarıma Dayalı OSB adımı Serik'te de atılırsa aynı iş insanlarımızın burada da aynı yatırımı yapacaklarını tahmin ediyorum.

Bu konuyu yani Serik OSB'yi hayat geçirebilirsek hem bölgemizden hem de çevre bölgelerden Serik'e çok fazla yatırım akacağına inanıyoruz. Bu ad hem ilçenin ekonomisine hem de istihdamına büyük katkı yapar.

Tabi yatırım almanın şartları var. Denizli'nin Sarayköy ilçesi hızlı ve akıllı davranarak, 'Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kendi sınırları içine almayı başardı. Bakalım biz Serik olarak bu akılcılığı, birlik ve beraberliği gösterebilecek miyiz? Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Çünkü Antalya'da komşu ilçelerimiz de boş durmuyor'...

 

 

Editör: Haber Merkezi