Çocukça Derneği'nin düzenlediği Eğitsel Çocuk Tiyatrosu Oyunu Cumartesi günü Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Çocukların hem mahremiyet eğitimi alıp kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrendikleri hem de gülüp eğlendikleri bir oyun olan 'Eğitsel Çocuk Tiyatro Oyununa ilgi yoğun oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy ve Serik Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin'in de aileleri ile katıldığı, 800'den fazla kişinin izlediği oyun ailelerden ve çocuklardan tam not aldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren oyunun başlamasından itibaren salon çocukların kahkahaları ile yankılanmaya başladı.  Programın açılış konuşmasını yapan Çocukça Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Buğra Kağan Oğuz konuşmasına Tolstoy'un 'Acıyı hissediyorsan canlısın, başkalarının acısını hissediyorsan insansın' sözüyle başladı. Oğuz konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Bir tepki vermek için acının Başımıza gelmesini beklemek yerine başkalarının acısını hisseder ve çare olmaya çalışırsak, o acı azalacak ve bizim veya yakınlarımızın da başına gelmeyecektir. Çocuk istismarı ne yazık ki şuanda ülkemizin kanayan yarası. Biz çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, temiz nesiller yetişsin, aydın bir geleceğimiz olsun diye var gücümüzle çabalıyoruz. İnanıyorum ki sizler de bugünden itibaren bir şeyler yapmanız gerektiğinin farkına varacaksınız. Çünkü çocuk vatandır ve sanki vatanı korur gibi korunmalıdır. Bu oyunu sahnelememizde Derneğimize katkı sağlayan ve projelerimize destek veren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü'ne ve İl Müdürümüz Sn. Abdullah Çalışkan'a, Kepez Belediye Başkanı Sn. Hakan Tütüncü ve Başkan Yardımcısı Sn. Dr. Mustafa Özsoy'a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için faydalı olacak daha bir çok projeyi inşallah önümüzdeki zamanlarda sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.''

Programın sonunda projeye katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaketleri taktim edildi. Program çocukların tiyatro kahramanları ile fotoğraf çektirmeleri ve çocuk oyunları ile son buldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi