ANTALYA'da üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin özel eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) fen öğretmeni Ümit Çetinkaya'nın koordinatörlüğünde 'TÜBİTAK 4006 Fuarı açıldı.

Fuarın açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, şube müdürleri Mehmet Orhan Öztek, Bilal Kavçakar, Metin Leylek, Recep Yıldız, Muhammet Özdemirci, Muhsin Bozdağ, Çamlıbel Halk Eğitimi Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Kepez BİLSEM Müdürü Arif Aydeniz, "Merkezimizde öğrencilerimizin üstün veya özel yeteneklerini geliştirerek bilimsel düşünme ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler haline gelmelerini sağlıyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok bilimsel yarışmada ödüller kazanan ve geleceğin bilim adamı öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

800'den fazla öğrencinin bilimsel çalışmalar yaptığı okulun bahçesindeki etkinlikte, fizik öğretmeni Mehmet Yanar, öğrencileriyle ürettiği kısa mesafeli paraşütlü roketi fırlattı. Kimya öğretmeni Ramazan Alça da 'Kimyasal Tepkime' adlı proje çalışmasının deneyini yaptı. Bilimsel çalışmalarla ortaya çıkan projeler büyük bir heyecan ve hayranlıkla izlendi.

Okul fuayesinde açılan stantlarda da öğrencilerin bilimsel çalışmaları uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler okulun laboratuvarlarında yaptıkları deneylerde elde ettikleri sonuçları fuarı gezenlerle paylaştı. Ekmeğin uzun süre bayatlamadan muhafaza edilmesinden atık maddelerin değerlendirilmesine, minik böceklerin kalp atışlarının ekrana yansıtılarak izlenmesinden farklı bitkilerin özlerinden elde edilen insan sağlığına faydalı temizleyici ürünlere, gelecekte evlerin iç ve dış duvarlarının yanmasını geciktiren maddenin üretimine kadar daha birçok bilimsel proje tanıtıldı.

 

Anne-babalar, çocuklarının bilimsel çalışmalarını izlerken duygulu anlar yaşadı. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi